Головна » 2011 » Апрель » 10 » Україна 82-та у рейтингу миролюбства
09:37
Україна 82-та у рейтингу миролюбства
 рейтинг, Україна, Стокгольмський інститут дослідження проблем світу, аймиролюбніші країни  Україна зайняла 82-е місце в рейтингу наймиролюбніших країн (The Global Peace Index), який розраховує Стокгольмський інститут дослідження проблем світу (SIPRI). Про це йдеться у щорічному звіті "Озброєння, роззброєння та міжнародна безпека", який було представлено в Москві 7 квітня.

Всього в списку 144 держави. Лідером рейтингу і найбільш миролюбною державою визнана Нова Зеландія. Останнє, 144-е місце відведено Іраку.

Росія зайняла 136-е місце, рядком нижче розташувався Пакистан, 135-е місце зайняло Зімбабве. США отримали 83-е місце, відразу після України.

Відповідно до методології Інституту дослідження проблем світу, рейтинг складається на основі 23 показників, поділених на три категорії. Перша категорія оцінює розміри внутрішніх і міжнародних конфліктів, в яких бере участь та чи інша країна, наступна категорія відображає соціальну обстановку і рівень безпеки всередині держави, третя група показників відповідає за мілітаризацію.

Повністю рейтинг миролюбних країн поки не опублікований. На сайті SIPRI зазначено, що звіт буде офіційно представлений 11 квітня.

Крім рейтингу SIPRI існує також аналогічний індекс організації Vision of Humanity. У 2010 році Україна посіла в ньому 97 місце з 149.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.geograf.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3384 | Додав: wiktor | Теги: україна, аймиролюбніші країни, Стокгольмський інститут дослідження, рейтинг | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar