Головна » 2011 » Апрель » 12 » Україна може припинити виробництво первинного алюмінію
09:54
Україна може припинити виробництво первинного алюмінію
 Україна, виробництво, алюміній, промисловість, Запорізький алюмінієвий комбінат, ЗАлК    Єдиний в Україні виробник первинного алюмінію Запорізький алюмінієвий комбінат (ЗАлК) проводить поступове відключення електролізного виробництва і до літа може повністю припинити виплавку первинного алюмінію, повідомив власник ЗАлК - російський РУСАЛ. У коментарі компанії говориться, що у зв'язку з високими тарифами на електроенергію, вартість якої складає значну частину ціни готової продукції, ЗАлК тривалий час працював збитково і РУСАЛ був змушений покривати збитки за рахунок інших підприємств компанії.

"Для того, щоб вивести підприємство на рівень беззбитковості, РУСАЛ був змушений підняти в березні ціни на продукцію комбінату. Після підвищення ціна на продукцію виявилася неконкурентоспроможною, а сама продукція незатребуваною", - йдеться в повідомленні. Україна в 2005 році відмінила спеціальні тарифи для ЗАлК.

"Тепер ЗАлК вимушений поступово відключати електролізне виробництво, так як не має сенсу випускати продукцію, на яку в результаті високої собівартості немає попиту. Ми плануємо поступово відключати близько 30 електролізерів на місяць. У результаті, якщо ситуація з тарифами не вирішиться, будемо змушені до літа повністю відключити електроліз, залишивши в роботі тільки ливарне відділення".

За інформацією українських ЗМІ, електролізне виробництво буде зупинено до 28 квітня.
Потужності ЗАлК дозволяють виробляти понад 100 тис.тон первинного алюмінію на рік, однак з 2008 року його виробництво різко скорочувалася і в першому кварталі 2011 року підприємство, за даними профільного агентства UGMK, випустило лише 6000 тис.тон алюмінію.
Фото: eutg.net
Джерело: http://www.geograf.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3655 | Додав: wiktor | Теги: Запорізький алюмінієвий комбінат, Промисловість, ЗАЛК, україна, виробництво, алюміній | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar