Головна » 2011 » Апрель » 12 » ООН: у світі різко падає народжуваність
10:02
ООН: у світі різко падає народжуваність
 ООН, Народжуваність, Світ, доповідь,   У світі спостерігається різке скорочення показників народжуваності. У 1950 році в середньому на одну жінку припадало 4,9 дитини, а в 2005-2010 роках - 2,5

Про це йдеться в новій доповіді ООН про народжуваність, репродуктивне здоров'я та розвитку.

Ця доповідь представлена на розгляд учасників сесії Комісії з народонаселення і розвитку, яка на цьому тижні проходить у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, повідомляє cybersecurity.ru.

«Швидке скорочення народжуваності в країнах, що розвиваються, яке почалося в кінці 1960-х років, і збереження низького рівня народжуваності в розвинених країнах з 1970-х років є безпрецедентним явищем в історії людства», - йдеться в доповіді Генерального секретаря ООН. У ньому звертається увага на те, що всі ці події відбулися в умовах соціальних перетворень та розширення доступу до ефективних протизаплідних засобів.

Також у звіті зазначено, що у всіх промислово розвинених країнах, крім двох, спостерігається низька народжуваність. Виключеннями є Ісландія і США. Їх нинішній рівень народжуваності трохи вище рівня відтворення населення.

Висока народжуваність реєструється в 39 з 55 країн Африки. Для більшості країн Азії і Північної та Південної Америки характерний середній рівень народжуваності. В Азії високі показники народжуваності відзначаються в Афганістані, Іраку, Ємені, Лаоської Народно-Демократичній Республіці, Пакистані, Саудівській Аравії, Сирії, Таджикистані, Тиморі-Лешті та на окупованій палестинській території.

Автори нової доповіді ООН відзначають, що скорочення високих показників народжуваності може сприяти скороченню масштабів убогості.

Нагадаємо, в Україні за підсумками 2010 року, народжуваність перевищила смертність тільки в трьох областях. Зокрема, в Волинській області - майже на 4%, у Києві - майже на 12%, у Закарпатській області - на 19%.

Однак, варто звернути увагу на деякі суперечності в доповіді ООН:

"Автори нової доповіді ООН відзначають, що скорочення високих показників народжуваності може сприяти скороченню масштабів убогості"...

- Але ж народжуваність скоротилась у високорозвинених країнах, а в найбідніших вона - найвища у світі!! (Роман Теслюк)

"Нагадаємо, в Україні за підсумками 2010 року, народжуваність перевищила смертність тільки в трьох областях. Зокрема, в Волинській області - майже на 4%, у Києві - майже на 12%, у Закарпатській області - на 19%."

- Насправді в Україні народжуваність перевищує смертність у трьох областях та у м.Києві. Автори статті забули про Рівненську область, де народжуванітсь перещили смертність на 14 %!!
(Роман Теслюк)

Фото: scienceblog.ru
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3295 | Додав: wiktor | Теги: доповідь, народжуваність, оон, світ | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar