Головна » 2011 » Апрель » 14 » Японію буде трясти ще років десять
09:40
Японію буде трясти ще років десять
 Японія, землетрус, 10 років, геофізика, прогноз, літосферні плити Результати спільного американо-японського дослідження свідчать про те, що землетруси на кордоні літосферних плит будуть продовжуватися.

«Японію буде трясти ще, щонайменше, років десять. Нескінченна серія підземних поштовхів. За даними нового дослідження, підземна активність спостерігатиметься в зоні, розташованої на схід від Токіо », - цитує Inopressa газету La Repubblica.

Росс Стейн, геофізик з Us Geological Survey, і його японський колега Шінджіі Тода з університету Кіото завершили перше спільне дослідження землетрусу 11 березня цього року. На думку вчених, мегатолчок посилив напругу океанічної плити в районі Японського жолоба, збільшивши ймовірність «сильних поштовхів на північ і південь від Тохоку», в районі, найближчому до епіцентру землетрусів, пише автор статті.

Це дослідження викликало суперечки серед експертів. На думку Сьюзан Хоуг, ще одного геолога з Us Geological Survey, сильні землетруси не відбуваються за принципом доміно. Так, в Індонезії після сильного поштовху магнітудою в 9,1 бали через три місяці стався землетрус в 8,7 бала, що поклала початок цілій серії потужних поштовхів. Але таких наслідків не спостерігалося після землетрусів на Гаїті і в Чилі.

«Іншими словами, правило номер один: у землетрусів немає ніяких правил, за винятком впевненості, що будуть нові землетрусу», - резюмує італійський журналіст.

Фото: 7days.kiev.ua
Джерело: http://www.focus.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3067 | Додав: wiktor | Теги: прогноз, 10 років, літосферні плити, Японія, геофізика, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar