-->Головна » Архив новостей

У ХХ столітті температура озера Танганьїка підвищувалася рекордними темпами

Американські геофізики відновили історію зміни температури поверхневих шарів води африканського озера Танганьїка в останні півтора тисячоліття і з'ясували, що найсильніші коливання припали на ХХ століття.

Танганьїка, нагадаємо, займає друге місце в списку найбільш глибоких і об'ємних озер планети, поступаючись тільки Байкалу. Береги озера належать чотирьом найбіднішим країнам - Демократ ... Читати далі»

23.05.2010

Перед індіанцями вибачилися

  Сенатор Сем Браунбек  оголосив резолюцію конгресу з вибаченнями за «непродуману політику» і акти насильства проти американських індіанців з боку уряду США. Це сталося на заході у Вашингтоні у присутності вождів індіанських племен черокі (cherokee), чокто (choctaw), маскоджі (muscogee), сіссетон уопетон ояте (sisseton wahpeton oyate) і пауні (pawnee), пише Associated Press.

Чед Сміт, голова народності ... Читати далі»

22.05.2010

Представлена уточнена оцінка об'єму Світового океану

  Фахівці Вудсхоулского океанографічного інституту та Національного управління по дослідженню океану і атмосфери (США) представили найточнішу на сьогодні оцінку обсягу Світового океану.

Зниження розрахункової середньої глибини Світового океану з часом (ілюстрація з ж ... Читати далі»

21.05.2010

Підйом Гренландії прискорюється

 
   Геологи з Університету Майамі (США) з'ясували, що територія Гренландії піднімається з усе зростаючою швидкістю: більша частина острова прихована під шаром льоду, товщина якого ст ановить близько 2 км. При його таненні навантаження на сушу зменшується, і вона поступово піднімається.
 
   За даним ... Читати далі»

20.05.2010

Центральна Європа під водою

Повені в центральній Європі привели до загибелі вже дев'яти осіб, повідомляє Daily Telegraph. У результаті безперервних злив деякі річки вийшли з берегів в частині Польщі, Словаччини, Сербії та Чеської республіки, що  опинилися під водою. Це також призвело до закриття меморіалу жертвам Голокосту.

За даними офіційних джерел, у південній Польщі загинуло п'ять людей, двоє у Сербії і по одному у Словаччині та Чехії. У Польщі ... Читати далі»

19.05.2010

Життя: погляд з дивану

Вчені підрахували, що середньостатистичний житель Великобританії проводить в сидячому положенні 14 годин 39 хвилин щодня. Дослідники говорять, що сидячий спосіб життя є справжньою бомбою уповільненої дії, повідомляє Daily Mail.

Більшість британських працівників проводять за столами 4:00 17 хвилин на день. Ще 2 години 27 хвилин йде у них на сидіння перед телевізором. За комп'ютером британці сидять ще по 2 години 25 хвилин на де ... Читати далі»

19.05.2010

Діти, що вдало обманюють оточуючих - майбутні менеджери

Успішні брехуни можуть перерости в надзвичайно успішних громадян - високопоставлених менеджерів і банкірів. Вчені вважають, що для вдалої брехні потрібні складні процеси в мозку, які свідчать про розвинений вже в ранні роки розум. Про це пише Daily Mail.

Др. Канг Лі (Dr Kang Lee), директор Інституту дослідження дітей, університет Торонто (Institute of Child Study at Toronto University), Кан ... Читати далі»

18.05.2010

У Великобританії діти не знають дороги додому

Група британських учених провела дослідження на замовлення Стіва Кітсон (Steve Kitson) з компанії Kia Motors UK, Великобританія, і з'ясувала, що тисячі дітей не знають, де вони живуть, оскільки більше не ходять до школи пішки, повідомляє Mail Online. Опитування виявило, що орієнтація дітей в просторі і їхнє уявлення про місцевість, в якій вони живуть, порушені через те, що батьки всюди возять їх на машині. У процесі дослід ... Читати далі»

18.05.2010
« 1 2 ... 247 248 249 250 251 ... 262 263 »