-->Головна » Архив новостей

Материнський голос лікує по телефону

Група вчених під керівництвом Леслі Зельцера (Leslie Seltzer) з університету Вісконсін-Медісон (University of Wisconsin-Madison), США, з'ясувала, що материнський голос по телефону заспокоює дитину так само, як і обійми, повідомляє BBC News. Результати дослідження були опубліковані в біологічному розділі журналу Королівського товариства (Proceedings of the Royal Society).

У дослідження включили понад 60 дівчаток у віці від 7 до ... Читати далі»

13.05.2010

Ліки проти старіння

Доктор Девід Джемс (David Gems) з Інституту здорового старіння (Institute of Healthy Ageing) при університетському коледжі Лондона (University College London), Великобританія, що вивчає способи уповільнення старіння, говорить, що в майбутньому ліки проти старіння дозволять настільки продовжити людське життя, що люди будуть все частіше вибирати евтаназію, щоб її закінчити, пише Daily Telegraph.

При цьому рівень народжуваності ... Читати далі»

13.05.2010

Мільйони за годинник

Швейцарський музей заплатив 6260000 швейцарських франків (£ 3,8 млн) за наручні годинники Patek Philippe з вічним календарем і хронографом, повідомляє Daily Telegraph. Ціна більш ніж в два рази перевершила очікувану до початку торгів ціну на аукціоні Christie's в Женеві і стала другою за величиною сумою заплаченою  за наручний годинник.

Годинник був ви ... Читати далі»

13.05.2010

Пір'я археоптерикса

Міжнародна група вчених із США і Великобританії виявила, що в останках археоптерикса (archaeopteryx) віком 150 млн років збереглися також залишки пір'я, повідомляє BBC News. Вивчення  частинок пір'я може дозволити визначити їх колір. Результати дослідження були опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Вчені застосували для вивчення останків археоптериксів нову скануючу техніку, яка допомогл ... Читати далі»

13.05.2010

У Південній Америці виявили скам'янілі рештки найдавнішого предка крокодила

  Як повідомляє прес-служба Бразильського лютеранського університету в м. Сан-Паулу, дослідницька група під керівництвом Серхіо Фуртадо Кабрейри (Sergio Furtado Cabreira) і Люсіо Роберто да Сільва (Lucio Roberto da Silva) виявила в околицях міста Дону Франциска на півдні Бразилії скам'янілий скелет хижака , що відноситься до періоду Тріаса (250-200 млн. років тому) і тому більш давнього, ніж "звичайні" динозаври.

Архео ... Читати далі»

12.05.2010

Індійський йог провів без їжі сім дисятиліть

  83-річний індійський праведник Прахлад Джані (Prahlad Jani) стверджує, що провів сім десятиліть без їжі і води, говорить правду. До такого висновку прийшов колектив військових лікарів, що протягом двох тижнів вивчав Джані, повідомляє агентство France Presse.

1914 днів йог знаходився в лікарні в місті Ахмедабад, що в західному індійському штаті Гуджарат (Gujarat), під постійним спостереженням медиків тридцяти в палаті, обл ... Читати далі»

12.05.2010

Стрімко втрачається біологічне різноманіття Землі

Світові лідери не виконали своїх зобов'язань щодо зниження до 2010 року темпів втрати біологічного розмаїття. Про це йдеться в новій доповіді ООН. Вона була підготовлена спільно Секретаріатом Конвенції про біологічне різноманіття і Програмою ООН (ЮНЕП). Його автори попереджають, що екосистеми, які підтримують життя і благополуччя на Землі, знаходяться на межі деградації і колапсу, повідомляє центр новин ООН.

У 2002 році в Йога ... Читати далі»

11.05.2010

Знайдено захоронення біля Косово

Дослідники військових злочинів спільно з місією Євросоюзу в Косові виявили 250 людських тіл в покинутому кар'єрі неподалік від міста Рашка, що знаходиться біля кордону з Косово, повідомляє Daily Telegraph. Володимир Вукчевич,  прокурор з військових злочинів, розповів, що ексгумація тіл скоро почнеться, але вже зараз влада вважає, що ці тіла належать косовським албанцям.

Раніше в Сербії вже було виявлено п'ять подібних ма ... Читати далі»

11.05.2010
« 1 2 ... 249 250 251 252 253 ... 262 263 »