-->Головна » Архив новостей

Неочікуваний гість в Середземному морі

  Сірий кит з'явився біля берегів Ізраїлю, чим сильно здивував захисників природи, повідомляє BBC News. Цей вид китів вважався зниклим в Атлантичному океані, тому його поява в Середземному морі булf великим сюрпризом. Імовірно, ссавець ненавмисно приплив з природного місця існування в Тихому океані, подолавши дистанцію в тисячі кілометрів. Вчені також допускають, що сірі кити повернулися в колишнє місц ... Читати далі»

11.05.2010

Інтернет без латиниці

В Інтернеті з'явилися перші адреси, які не використовують латинські літери, що дозволило мільярдам китайців, тайців, тамілів і арабів гуляти по інтернету виключно за допомогою рідної мови, повідомляє Daily Telegraph. Єгипет, Саудівська Аравія та ОАЕ стали вчора першими країнами, що зареєстрували національні доменні ім'я на зразок. "UA", що записані арабськими літерами.

Вже понад 20 країн запросили дозвіл на використання міжнар ... Читати далі»

10.05.2010

У Великобританії говорять про проблеми навчання для лівші

  Лорен Мільсом (Lauren Milsom), автор книги «Ваш ліворука дитина» (Your Left-handed Child), стверджує, що орієнтація у викладанні на праворуких дітей і невміння навчати ліворуких заважає, за статистикою, кожній десятій дитині у Великобританії розвинутися належним чином, повідомляє Daily Telegraph.

Тисячі ліворуких дітей перебувають у тяжком ... Читати далі»

10.05.2010

Біля Фолклендських островів знайшли нафту

  Британська компанія Rockhopper Exploration виявила нафту на Фолклендських островах, повідомляє Daily Mail. Нафта вперше знайдена в Північному Фолклендському басейні за час реалізації програми з нафторозвідки.

Буріння в територіальних водах Фолклендських островів почалося в лютому незважаючи на протести Аргентини, яка претендує на британські території. Буенос-Айрес розцінив буріння як «порушення суверенітету» і ввів о ... Читати далі»

10.05.2010

Погрози бойовиків-маоїстів зірвали перепис тигрів у Індії

  Влада індійського штату Орісса була змушена зупинити перепис тигрів,  що проходить в регіоні, оскільки переписувачі - зоологи, а також лісники відмовилися заглиблюватися в джунглі через погрози з боку маоїстських угруповань, повідомляє агентство IANS з посиланням на представників департаменту з охорони природи.

За даними ЗМІ, понад 40 лісників і фахівців з дикої природи відмовилися п ... Читати далі»

09.05.2010

Бельгійські вчені розробили пристрій для читання думок

Пристрій, який перетворює електричні сигнали мозку в слова і словосполучення та дозволяє подумки диктувати текст, розробила група вчених з католицького університету бельгійського міста Лувен, повідомляє  університетське видання Campus Insight.

"Це невеликий прилад-електроенцефалограф, що відслідковує коливання електричної активності мозку, за допомогою якого люди можуть силою думки друкувати текст. Це означає, що паралізо ... Читати далі»

09.05.2010

Вчені встановили, що красиві жінки небезпечні для здоров'я

Всього п'ять хвилин спілкування з красивою жінкою - такий же стрес для чоловіка, як стрибок з парашутом. Згідно з дослідженням іспанських учених, зустріч із красунею викликає значний сплеск рівня стресового гормону кортизолу в крові чоловіків, а постійне спілкування обіцяє розвиток таких захворювань, як діабет, гіпертонія і навіть імпотенція, повідомляє The Telegraph.

Учені з Державного університету Валенсії провели експеримен ... Читати далі»

09.05.2010

Україна на 95 місці за світовим індексом щастя

  Світовий індекс щастя показує ефективність, з якою країни світу "конвертують" природні багатства в тривале і щасливе життя своїх громадян.

При розрахунку всесвітнього індексу  щастя використовуються три показники: вплив людини на природу ("ecological footprint" / "екологічний слід"), тривалість життя і задоволеність життям.

Чим більший індекс, тим країна витрачає меншу кількість ресу ... Читати далі»

08.05.2010
« 1 2 ... 250 251 252 253 254 ... 262 263 »