-->Головна » Архив новостей

У Індонезії і Перу сталися сильні землетруси

  Як повідомляє РБК з посиланням на Національну геологічну службу США, 5 травня 2010 року в Індійському океані біля узбережжя індонезійського острова Суматра стався землетрус магнітудою 6,3. Його епіцентр знаходився на відстані 135 км на захід від г.Бенкулу і в 680 км на північний захід від столиці Індонезії - Джакарти. Осередок землетрусу розташовувався на глибині 18 км.

6 травня 2010 в Перу в прикордонному з Чилі райо ... Читати далі»

06.05.2010

Штат Теннессі під водою

  Проливні дощі, що не припиняються кілька днів, призвели до повені  в штаті Теннессі, США, повідомляє Associated Press. Губернатор штату Філ Бредесен (Phil Bredesen) оголосив 52 з 95 округів Теннессі районами лиха. Повінь настільки потужна, що верхівки дерев виглядають з висоти пташиного польоту як острови.

Зараз повінь очікується в місті Нашвілл - річка Камберленд, що вийшла з берегів, змусила городян покинути б ... Читати далі»

04.05.2010

Вчені дослідили, що в крові мамонтів містився "натуральний антифриз"

  Група австралійських дослідників з університету Аделаїди спільно зі своїми канадськими колегами з університету Манітоби з'ясувала, що в крові мамонтів містився "натуральний антифриз", що дозволяв їм збагачувати організм киснем навіть при низьких температурах, повідомляє BBC News.

Цим, так званим, "антифризом" виявився складний залізовмісний білок гемоглобін, здатний оборотно зв'язуватися з киснем, забезпечуючи його пер ... Читати далі»

04.05.2010

П'ята Сибірська міжнародна конференція молодих вчених з наук про Землю

  П'ята Сибірська міжнародна конференція молодих вчених з наук про Землю

Запрошуємо Вас взяти участь у П'ятій Сибірської міжнародної конференції молодих вчених з наук про Землю, яка відбудеться 29 листопада - 2 грудня 2010 року в Інституті геології і мінералогії імені В.С. Соболєва (ІГМ) СО РАН та Інституті нафтогазової геології і геофізики імені А.А. Трофимук (ІНГГ) СВ РАН. До участі у конференції запрошуються співробітн ... Читати далі»

03.05.2010

Другий Міжнародний симпозіум «Космос і глобальна безпека людства»

Другий Міжнародний симпозіум «Космос і глобальна безпека людства»

Латвія, Рига

Мета Симпозіуму - обговорення політичних, правових, організаційних і технічних аспектів реалізації Проекту МАКСМ, перспектив розширення кола його держав-учасників.

Організатори Симпозіуму:
Міжнародна академія астронавтики (МАА); Російс ... Читати далі»

03.05.2010

Пошук затонулих кораблів - нова послуга для дайверів на Гран-Канарії

  Муніципальна рада Гран Канарія (Cabildo de Gran Canaria) починає роботу з просування рек-дайвінгу серед туристів. Занурення під воду з метою пошуку затонулих кораблів (wreck-diving) - це новий проект для любителів активного відпочинку в цьому регіоні.

Гості острова не тільки почують численні легенди про затонулі кораблі та скарби, але і зможуть самі побачити спочиваючі на дні кораблі різних епох. Неподалік від узбережж ... Читати далі»

03.05.2010

Вчені заявили про початок Антропоцену

Дослідницька група у складі Яна Заласевіча (Jan Zalasiewicz) і Марка Уільямса (Mark Williams) з британського університету Лейчестера, Вілла Стеффена (Will Steffen) з Австралійського національного університету і Нобелівського лауреата Пауля Крутцена (Paul Crutzen) з університету Майнца опублікували в журналі Environmental Science & Technology роботу The new world of the Anthropocene.

На думку авторів дослі ... Читати далі»

02.05.2010

Землі загрожують люті морози

  Дослідницькій групі у складі вчених з Німеччини, Великобританії і Південної Кореї вдалося показати кореляцію між зниженням сонячної активності в абсолютному вираженні, з одного боку, і настанням надзвичайно холодних зим у Великобританії і Центральній Європі - з іншого.

Як повідомляє прес-служба німецького інституту досліджень Сонячної системи імені Макса Планка в Катленбург-Ліндау, в якості вихідно ... Читати далі»

02.05.2010
« 1 2 ... 252 253 254 255 256 ... 262 263 »