[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]


  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Географічний форум » Туризм та активний відпочинок » Все про туризм » Туризм
Туризм
wiktorДата: Четверг, 06.05.2010, 19:46 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 62
Нагороди: 1  +
Репутація: 6  ±
Статус: Оффлайн
Обговорення цікавих маршрутів, пошук спорядження, контакти, туристичні змагання, ....
 
TaRaS_RДата: Воскресенье, 20.02.2011, 14:57 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Модератори
Повідомлень: 9
Нагороди: 0  +
Репутація: 2  ±
Статус: Оффлайн
Одяг для зимового походу
Наведений нижче список особистого спорядження необхідного для зимового походу і не претендує на універсальність і повноту викладу. Пам'ятайте, ніякі списки не замінять ретельного планування і підготовки.
Отже список спорядження:

Ходовий спорядження
Це той одяг і спорядження, які одягнені на вас протягом ходового дня, тобто більшу частину походу.

штани вітровочні - повинні «тримати» сильний вітер і прицьому добре дихати (саме тому штани з мембраною для зими погано підходять). Найпростіший варіант - звичайні тонкі спортивні штани з підкладкою з сіточки. Уникайте ворсистих виробів - до них липне сніг.
легка одіж під штани - це може бути термобілизна, теплі колготки, рейтузи або ін виконує ті ж функції. Не повинно бути сильно жарким, інакше спітнієте при ходьбі.
вітровка - тонка непродувающа «дихаюча» куртка без підкладки. Обов'язково з капюшоном.
ходова футболка - термобілизна з довгим рукавом. Ніякого бавовни, тільки синтетика!
ходової светр або фліс - також не повинен бути особливо теплим. Обов'язково, щоб закривав горло. Бажано що б був на блискавці - для більш тонкого регулювання температури тіла.
шапка - легка шапочка з флісу (Полартек) або віндблока. Повинна прикривати вуха і легко поміщатися в капюшон вашої куртки.
рукавиці - звичайно 3 пари: флісові рукавички для щоденного носіння, непромокаючі рукавиці - для захисту від снігу і вітру, і запасні рукавиці в непромокальному пакеті.
черевики - повинні бути досить просторими, щоб нога, одягнена у дві пари теплих шкарпеток, відчувала себе вільно. Саме шкарпетки, а не черевик, забезпечують тепло вашій нозі. Відповідно вовна, хутро та інші утеплювачі в самому черевику не потрібні. Вони тільки сповільнюють просушування взуття.
бахіли - рятують взуття від снігу. Саморобні бахіли набагато краще тих, що продаються в наших магазинах. Якщо похід не надто довгий, а ваші черевики дуже вже хороші, то замість бахіл можна взяти гамаші (фонарики).
шкарпетки - в'язані шерстяні, флісові або спеціальні трекінгові. Бажано мати нову пару шкарпеток на кожен ходової день, плюс окремі шкарпетки для сну.
окуляри захищають від ультрафіолету (бажано). Це можуть бути звичайні сонячні окуляри, лижна маска або «консерви» - окуляри зварника.
маска вітрозахисний (Балаклава). Маску можна зробити самому з рукава старого флісу або доведеться замотувати обличчя шарфом.
Всі блискавки на одязі повинні бути справними, собачки - з язичками, в які вплутався хвостик, який можна взяти в рукавицях. Гумки і зав'язки не мають тиснути.

Теплий одяг.
У цьому одязі ми не ходимо (навіть якщо дуже холодно). Вона застосовується на привалах, обідах, при установці табору. Її одягають прямо поверх ходової одягу.

Штани самоскиди - теплі штани типу лижного напівкомбінезона з блискавками з боків. Блискавки відкриваються зверху і знизу. Повинні одягатися на всю ходову одіж.
Тепла куртка - найкраще пуховик. Куртка повинна бути реально теплою і досить об'ємною щоб налазить поверх всього одягу.
Додатковий теплий одяг - на випадок крайнього холоду. Наприклад теплий полар (светр) або жилет.

 
Географічний форум » Туризм та активний відпочинок » Все про туризм » Туризм
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Наші спонсори Игры ПК    Психоантропология