Головна » 2010 » Июль » 29 » 14-річний капітан
13:35
14-річний капітан
Лаура Деккер, капітан, служба захисту дітей, Нідерланди   Суд міста Мідделбург, Нідерланди, анулював торішній наказ, що поміщав 14-річну Лауру Деккер (Laura Dekker) під опіку служб щодо захисту дітей, повідомляє BBC News. Приводом до скасування послужило прохання Ради по захисту дітей м. Утрехт (Child Protection Council of Utrecht), Нідерланди, про продовження терміну нагляду над дівчинкою на 12 міс. Це означає, що дівчинка зможе відправиться поодинці в навколосвітню подорож.

У грудні минулого року суд постановив, що Лаура може жити з її батьком, Діком Деккером (Dick Dekker), незважаючи на те що він підтримує її рішення відправитися в кругосвітню подорож  поодинці. Мати дівчинки висловлювала побоювання з цього приводу.

Лаура з'явилася на світ поблизу узбережжя Нової Зеландії під час семирічного кругосвітнього плавання. Вона отримала свою першу яхту у віці шести років, а в 10 років вже могла керувати їй одна. У грудні вона порушила судовий наказ і поплила в сторону Нідерландських Антильських островів, де і була знайдена.

Щоб побити світовий рекорд, Лаура має закінчити кругосвітню подорож до того, як у вересні 2012 року їй виповниться 17 років. Вона планує провести 2 роки на борту своєї 8-метрової яхти «Гупі» (Guppy). Головний конкурент Лаури - австралійка Джесіка Уотсон (Jessica Watson) - закінчила кругосвітнє плавання, коли їй ще було 16 років.

Нагадаємо, що Лаура давно збиралася здійснити кругосвітню подорож. Планувалося, що яхта відправиться в плавання 1 вересня 2009, проте соціальні служби перешкодили проекту, посилаючись на те, що два роки - занадто велика перерва в навчанні, не кажучи вже про проблеми з сомалійськими піратами. Тоді прикладом для Лаури служив американець Зак Сазерленд (Zack Sutherland), який став у липні 2009 року самим юним мореплавцем, обогнувшім земну кулю. На той час йому було 17 років.

Варто зауважити, що Книга рекордів Гіннеса відмовилася фіксувати рекорд, встановлений Сазерлендом, так як під час шляху він літав на літаку до рідних, щоб відзначити Різдво. За версією Книги наймолодшим навколосвітніх мореплавцем вважається британець Майк Перхем (Mike Perhem), якому на момент закінчення подорожі також було 17 років.

Перхем вийшов з Портсмута, Великобританія, 15 листопада 2008 року. Його подорож тривала 9 міс. і закінчилося 27 серпня 2009, коли яхта Майка під назвою Totalmoney.com перетнула фінішну лінію між британським мисом Лізард і французьким о-вом Уессен.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1466 | Додав: wiktor | Теги: Нідерланди, служба захисту дітей, капітан, Лаура Деккер | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar