-->Головна » Природні катаклізми

Непал очікує до 14 потужних афтершоків на поточному тижні

Катманду та інші міста Непалу можуть пережити від трьох до 14 потужних повторних поштовхів на поточному тижні, попереджає Геологічна служба США.

Жителі Непалу можуть пережити від трьох до 14 потужних афтершоків магнітудою в п'ять або більше в найближчий тиждень, і існує ненульова ймовірність того, що Гімалаї потрясуть повторні поштовхи потужністю в шість або навіть сім одиниць за шкалою MMS, повідомляє Геологічна служба США (USGS). ... Читати далі»

Ризик природних катаклізмів на планеті стрімко зростає

Ризик природних катаклізмів зростає пропорційно зростанню чисельності та експансії населення Землі, передбачає нещодавнє дослідження вчених з Ексетерського університету (Великобританія). Згідно науковим дослідженням, на частоту екстремальних погодних подій також впливають глобальна зміна клімату і вік землян.

Після закінчення дослідження вчені презентували карти, що показують вплив кліматичних і демографічних змін на схильність тих чи інших регіонів світу  до небезпечних стихійних явищ. На картах були особливо виділені області, які до кінця століття будуть більше інших уразливі перед буйством природи. Доповідь фокусується на ризики, які представляють повені, посухи і періоди аномальної спеки. ... Читати далі»

Стамбульським історичним будівлям загрожують землетруси

Землетруси представляють серйозну загрозу для історичних пам'яток Стамбула, запевняють експерти.

Стамбул знаходиться на лінії Північно-Анатолійського розлому, однієї із найбільш сейсмічно активних зон в світі. За останні 2 тисячі років в регіоні сталося понад 30 землетрусів магнітудою більше 7. Кожні 50 років Стамбул струшує землетрус помірної сили, а раз в 300 років в місті фіксуються сильні підземні поштовхи.

Остання із сильних сейсмоподій в Стамбулі, Ізмітський землетрус, відбулася в 1999 році. Магнітуда підземних поштовхів досягла 7,4. В результаті стихійного лиха загинули 18 тисяч людей. Ізмітський землетрус не тільки пошкодив історичні пам'ятники та будівлі, але також частково зруйнував багато бібліотек та музеїв, такі як Музей турецького та ісламського мистецтва, палац Топкапи, бібліотеку Беязіт, бібліотеку Сулеймание, палац Долмабахче і музей живопису і скульптури. ... Читати далі»

У Генуї в результаті повеней введений режим НС

В результаті повені, викликаної зливовими дощами та розливом річок, загинула одна людина, велика частина території Генуї виявилася затоплена. Близько двох тисяч людей опинилися без електроенергії. У п'ятницю були евакуйовані жителі району Сант-Агата, жителям інших районів поліція рекомендувала залишатися вдома, були закриті школи. Поїзд, який прямував з Турина, зійшов з рейок через зсув, машиніст був поранений.

Над регіоном Лігурія (столицею якого є Генуя) зберігається грозовий фронт, йдуть дощі, що викликає труднощі в русі залізничного та автомобільного транспорту, повідомляє ИТАР-ТАСС. ... Читати далі»

Тисячі філіппінців евакуюють через наближення виверження Майона

Термінову евакуацію ініціювала  16 вересня, філіппінська влада для мешканців зони біля діючого вулкану Майон, який розташовується на території центрального району Биколь.

За даними адміністрації провінції Албай, найактивніший філіппінський вулкан в найближчі тижні може почати вивергатися, тому евакуацію вирішили провести завчасно. На даний момент перебратися в більш безпечні райони країни змушені були більше 12 тисяч жителів розташованих в околицях вогненної гори населених пунктів, передає ИТАР-ТАСС. ... Читати далі»

У Румунії стався землетрус магнітудою 4,8

У середу ввечері в Румунії стався землетрус магнітудою 4,8, повідомляє портал Shanghai Daily. Ударна хвиля, викликана підземними поштовхами, докотилася до сусідньої Молдови, жителі якої відчули незначні коливання земної поверхні.

Згідно з уточненими даними, наданими Національним інститутом геофізики Румунії, початок землетрусу було зафіксовано в середу, 10 вересня, в 22:45 за місцевим часом. Осередок сейсмоподії знаходився на глибині 105 км в гірській місцевості східного повіту Бузеу. ... Читати далі»

Урагани з жіночими іменами вбивають більше людей

Нове дослідження показує , що урагани з жіночими іменами приносять більше шкоди , тому що люди не приймають їх всерйоз.

 Команда дослідників з Університету Іллінойсу і Університету штату Арізона проаналізувала дані за 60 років (1950 - 2012 ) про смертність від ураганів і дійшла ви ... Читати далі»

Від повені в Китаї постраждало більше мільйона чоловік

На півдні Китаю сталося велике повінь. В результаті події постраждало близько 1,22 мільйона осіб. 

Через те, що сталося довелося евакуювати близько 29 тисяч постраждалих. Поки відомо тільки про трьох загиблих . Близько 1,5 тисячі будинків виявилися зруйнованими , ще 9,2 тисяч ... Читати далі»

1 2 3 ... 7 8 »