-->Головна » Сучасні дослідження

У Червоному морі знайдені невідомі науці організми, які світяться

Міжнародна команда біологів виявила новий вид флюоресцирующих поліпів, що живуть на раковинах молюсків, йдеться в прес-релізі, отриманому «Лентой.ру». Результати дослідження представлені в журналі PLoS ONE. Вивчаючи біорі ... Читати далі»

Ядро Землі повністю замерзне через мільярд років

Вчені з Великої Британії змогли виявити той факт, що ядро ​​нашої планети Земля в даний час володіє більш низькою швидкістю остигання, ніж до цього припускали вчені. Спираючись на нову інформацію, планета Земля може прожити ще приблизно мільярд років.

Дослідники з Англії визначили, що нинішня швидкість охолодження ядра Зем ... Читати далі»

Наступний сонячний мінімум може "остудити" Сибір і Америку

Міжнародний колектив астрономів і кліматологів вважає, що наступна фаза затишшя в житті Сонця може не тільки сповільнити зміну клімату, але й викликати помітні зниження в швидкості росту середньорічних температур на півночі Євразії і в північних куточках Канади та США.

Довгострокові тренди сонячної активності вказують на те, що наступна фаза затишшя в житті Сонця може не тільки сповільнити зміна клімату, і викликати помітні зниження в швидкості росту середньорічних температур на півночі Євразії і в північних куточках Канади і США, заявляють астрономи в статті, опублікованій в журналі Nature Communications. ... Читати далі»

Дерева можуть стати небезпечними для життя на Землі

Американські вчені вважають, що дерева можуть стати небезпечними для всього живого на Землі: в якийсь момент вони просто перестануть виділяти кисень і почнуть виділяти вуглекислий газ.
 
Таке явище фахівці пояснюють глобальним потеплінням.
 
Екологи припускають, що нові температурні умови призведуть до того, що рослини в кінцевому підсумку перестануть поглинати азот і почнуть викидати вуглекислий газ, що в свою чергу стане причиною виникнення парникового ефекту. ... Читати далі»

Половину всього кисню на планеті виробляє планктон

Половину всього кисню на планеті виробляє планктон. 
Три з лишком роки дослідного вивчення планктону, переважаючого в океанських водах, допомогло вченим встановити цікавий факт.

Виявилося, що п'ятдесят відсотків всієї маси кисню виробляється планктоном. Всього за час тривалого дослідження вченими було уважно вивчено понад двісті різних точок з  планктоном, який швидко розповсюджується.

Додатково вчені встановили факти взаємної дії планктону, який не є їжею великих ссавців. Керівник дослідницького колективу Кріс Болер заявив, що планктон більше важливий для людини, ніж для океанських ссавців китів, акул та інших риб. ... Читати далі»

Вчені з'ясували, що у тварин немає ні сорому, ні совісті

Британські вчені заявили, що тварини не мають совісті. Вона є тільки у людини. Тому люди здатні визнавати свої помилки і щиро каятися, вважають експерти.

За даними svopi.ru, вчені провели спеціальне дослідження. У ньому взяли участь кілька десятків людей і звірів. В результаті з'ясувалося, що звірі не відчувають докорів сумління. Вони вміють лише майстерно прикидатися, але не відчувають почуття провини за собою. ... Читати далі»

Льодовик Ларсена повністю зникне цього літа

Історія шельфового льодовика Ларсена налічує близько 10 тисяч років. Шельфовий льодовик Ларсена біля узбережжя Антарктичного півострова остаточно припинить своє існування і розколеться на багато маленьких айсбергів через кілька місяців.

Про це повідомляється на сайті американського космічного агентства NASA. Експерти уточнюють, що останні уламки льодового щита Ларсена, історія якого налічує близько 10 тисяч років і який розпався на частини в 2002 році, можуть остаточно зникнути до початку наступного літнього сезону в Південній півкулі Землі. ... Читати далі»

Через 85 років зникне 7 великих міст планети

Американські вчені назвали сім міст, які зникнуть з лиця Землі через 85 років. У списку «претендентів на зникнення» - Сан-Франциско і Детройт (США), Венеція і, Неаполь (Італія), Мехіко (Мексика), Тімбукту (Малі) і російське місто Іваново.

Під час свого дослідження експерти зі США ретельно проаналізували географічне положення, соціальну обстановку і стан інфраструктури міст, які є найбільш ймовірними кандидатами на повне зникнення до кінця сторіччя. ... Читати далі»

1 2 3 ... 16 17 »