-->Головна » В Україні

Одеські катакомби можуть істотно підвищити туристичну привабливість міста

Одеські катакомби можуть істотно підвищити туристичну привабливість міста. Так вважає представник Інституту прикладних соціальних досліджень Віктор Алексєєв. За його словами, таким унікальним комплексом, як катакомби, окрім Одеси володіють ще два міста у Європі - Париж і Рим (саме в такій послідовності). Причому, Париж і Рим вже використовують катакомби для туризму.

Тому, на думку експерта, було б доцільно налагодити такий туризм і в Одесі, оскільки поки з цією метою використовується лише невелика ділянка катакомб в селі Нерубайське. Причому «плату там можна брати не тільки за вхід, але і за вихід». ... Читати далі»

10.04.2015

Американці порівняли Буковинські Карпати із Аппалачами

Нещодавно відбувся інформаційний семінар для працівників лісового господарства Чернівецької області. Про те, як використовують рекреаційний потенціал лісів та розвивають туризм в Америці, розповідали спеціаліст відділу Федеральної служби лісів США Шейла Слемп та експерт Лісової служби США з питань рекреації на лісових територіях Ліз Клоуз.

Також досвідом роботи із буковинськими лісівниками ділилися координатор проектів і заходів програми “FORZA” Наталія Волошина та експерт з питань лісового господарства WWF Дмитро Карабчук. Цього ж дня американські лісівники зустрілися з представниками місцевої влади та власниками зелених садиб на форумі у Вижницькій районній державній адміністрації, - повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства. ... Читати далі»

09.04.2015

Україна щорічно втрачає 500 млн т родючих земель

Втрати родючого грунту пов'язані з незацікавленістю орендарів вкладати кошти у відновлення земель та відсутністю коштів у власників землі на такі капіталовкладення.

Щорічні втрати від зношеності українських грунтів становлять близько 5 млрд дол. США. Про це під час прес-конференції в Києві повідомив генеральний директор аудиторської компанії "Baker Tilly Ukraine" Олександр Почкун, передає РБК-Україна.

"Якщо взяти статистичну інформацію, яку готував Світовий банк, в рік в Україні втрачається більше 500 млн т родючого ґрунту, який можна виміряти в 5 млрд дол.", - Зазначив Почкун. ... Читати далі»

09.04.2015

Підведено підсумки українського конкурсу «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014».

  7 листопада 2014 року в НСК «Олімпійський» засновник Фонду Кличко, Київський міський голова Віталій Кличко та виконавчий директор представництва Panasonic в Україні Володимир Січіков підвели підсумки українського конкурсу «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014».

У рамках заходу Віталій Кличко з дітьми склав екологічний кодекс українця та відповів на питання ЗМІ стосовно пріоритетів екологічної політики Київської міської ради на 2015 рік.

«Сьогодні ми провели ревізію всіх еко-програм, які були затверджені для Києва за останні два роки. Проблеми екології у столиці характерні для будь-якого великого мегаполісу світу. Ми працюємо над їх вирішенням. Безумовно, Київ був і залишиться  самим «зеленим» містом України. Великі справи починаються з малого. Наприклад, з виховання екологічного менталітету в українцях. Щоденники дітей в рамках конкурсу «Еко-ідеї зі всього світу-2014» - один з таких кроків» - підкреслив Київський міський голова Віталій Кличко. ... Читати далі»

11.11.2014

Розпочато конкурс «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014»

Стартував вже шостий дитячий екологічний проект «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014» в рамках міжнародного конкурсу " Eco Picture Diary ".  Конкурс триватиме до 20 жовтня В Україні проект організований Фондом Кличко за підтримки компанії Panasonic

Створений більше ніж 6 років тому проект «Eco Picture Diary» об’єднав більше мільйона дітей з 52 країн світу. Метою цього конкурсу є виховання у підростаючого покоління дбайливого відношення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення світових екологічних проблем.

«Створити умови для самореалізації є одним із головних завдань для Фонду Кличко. Вже більше десяти років ми підтримуємо молодь у сфері спорту та освіти. Ми прагнемо, щоб усі діти, які візьмуть участь у конкурсі відчули свою причетність до якісних змін в країні», - зазначила виконавчий директор Фонду Кличко Аліна Носенко. ... Читати далі»

05.09.2014

У Львові розробили "Атлас українських історичних міст"

Це перший том картографічної праці, який став частиною європейської серії міських атласів. Й Україна стала 19-ю країною Європи, яка долучилася до цього успішного наукового проекту, який започатковано 1955 року.  «Завдяки атласу давні мапи й історія Львова від найдавніших часів с ... Читати далі»

25.06.2014

Українські вчені придумали , як створити міні-хмари

  Харківські вчені створили « Кліматичну камеру» , в якій створюють штучні хмари і туман , а також вивчають способи впливу на опади. Винахідники сподіваються , що в майбутньому ці знання допоможуть боротися з надзвичайними ситуаціями .
  Пристрій для ... Читати далі»

06.03.2014

Україну та Румунію з'єднає нова поромна лінія

  Будівництво нової поромної лінії через Дунай , яка з'єднає українську Орлівку з румунським населеним пунктом Ісакча , почнеться в квітні нинішнього ... Читати далі»

05.02.2014
1 2 3 ... 7 8 »