-->Головна » По трохи зі світу

У Гренландії відколовся льодовик, здатний підняти рівень океану

За даними вчених, кількості льоду, що відколовся достатньо, щоб підвищити рівень світового океану на 50 сантиметрів.

На північному сході Гренландії розколовся льодовик, танення якого може підняти рівень світового океану на 50 см. Про це повідомляє Reuters.

Як повідомили дослідники ... Читати далі»

В Арктиці знайшли тропічні ліси

Британські вчені в ході експедиції на норвезький архіпелаг Шпіцберген виявили залишки справжнього тропічного лісу. Викопні дерева, що відносяться до відділу Плауноподібні (Lycopodiophyta), були типовими представниками екваторіальній флори девонського періоду (419-358 мільйонів років тому). Тоді вони нагадували щось середнє між пальмою і папороттю. Детальніше про відкриття розповідається в статт ... Читати далі»

На місці висохлого Аральського моря посадять ліс

На місці Аральського моря посадять ліс, повідомляє «РИА Новости». Згідно з проектом держкомітету з охорони природи Узбекистану, на дні пересохлого озера буде висаджено понад 1 млн гектарів лісового масиву до 2030 року. У рік будуть засівати по 40-50 тисяч гектарів колишньої солоної водойми.

Програма по залісненню колишнього Аральського моря про ... Читати далі»

Білі ведмеді побили рекорд запливів під воду

Намагаючись пристосуватися до танення льодів в своєму звичному середовищі проживання, білі ведмеді ставлять нові рекорди тривалості підводного пірнання. Учені стали свідком того, як одна тварина знаходилося під водою три хвилини десять секунд, повідомляє видання Washington Post з посиланням на журнал Polar Biology.

Раніше білі ведмеді запливали в середньому на 30 секунд, а володар попереднього рекорду пірнув на 70 секунд (у пошуках бурих водоростей).

Заплив на три хвилини був відзначений біля берегів Шпіцбергена. Слабкий і виснажений ведмідь, за словами вчених, спробував дістатися до тюленів, які вилізли на плавучу крижину. У звичному для хижака кліматі від жертви його відділяли б численні крижини, за якими він міг би сховатися. Однак у відкритому морі ведмедеві залишалося тільки пірнати глибоко під воду. Незважаючи на рекордний заплив, тюленям вдалося піти від хижака. ... Читати далі»

Вчені офіційно продовжили останній день червня на секунду

Останній день червня тривав не 24 години, а 24 години і одну секунду, завдяки рішенню вчених додати "високосну секунду" до останнього дня червня в цілях підтримки балансу між ходом годин і порами року на Землі.

Отже, північ настане не в 24 години 00 хвилин і 00 секунд, а на секунду пізніше, так як вчені "продовжили" день на секунду для того, щоб підтримувати баланс між ходом годин і порами року на Землі, повідомляє Бі-бі-сі.

Після появи атомних годин в середині 50-х років минулого століття у вчених з'явилася перша можливість точно виміряти тривалість доби на Землі, "правильну" довжину року і багато інших хронологічних параметрів. Одним з підсумків цих вимірів стало відкриття того, що Земля обертається навколо своєї осі досить нерівномірно, здійснюючи один оборот за різні проміжки часу. ... Читати далі»

«Трансплантація» коралів врятує Великий Бар'єрний риф

Люди можуть врятувати Великий Бар'єрний риф від глобального потепління за допомогою пересадки на нього жаростійких коралів, повідомляє «Гардіан».

Спільне дослідження Австралійського інституту морських наук і Техаського університету виявило генетичну схильність до переносимості високої температури у деяких коралів. Відкриття може створити базу для організації рукотворних колоній коралів, спеціально виведених для адаптації до більш теплих морів.

На даний момент дослідники схрестили особин гіллястого корала Acropora millepora з теплого півночі Великого Бар'єрного рифа з представниками того ж виду у острова Орфей, який знаходиться в 540 км на південь. З'ясувалося, що північні корали передали свою стійкість до спеки своїм нащадкам. ... Читати далі»

Над Техасом з'явилися «літаючі блюдця»

25 травня жителі американського штату Техас сфотографували небесні об'єкти, схожі на літаючі тарілки. Незвичайне явище спостерігалося після сильних бур, що пронеслись над регіоном.

Метеорологи пояснили, що погляду здивованих жителів постали лентикулярні хмари. Лентикулярні, або лінзовидні, хмари формуються, коли повітряний потік, огинаючи перешкоду, утворює атмосферні хвилі. Піднімаючись на гребінь, повітря охолоджується, і водяна пара конденсується, потім відбувається зворотний процес - нагрівання і випаровування. Лентикулярні хмари відрізняються від інших хмар тим, що не рухаються, а немов зависають на одному місці. ... Читати далі»

В Еквадорі встановлений екологічний рекорд

Черговий екологічний рекорд Еквадору занесений в Книгу рекордів Гіннеса, повідомляє «Регнум».

Латиноамериканська країна потрапила до збірки світових рекордів завдяки наймасштабнішою з відомих акцій по посадці дерев. Силами 13 млн жителів Еквадору були одночасно посаджені 650 тисяч дерев.

Захід під назвою Siembratón звернув увагу на стрімкі темпи вирубки листяних лісів країни і поклав початок відновленню еквадорського лісового фонду. ... Читати далі»

1 2 3 ... 19 20 »