-->Головна » Проблеми екології

Про небезпеку випаровування океанів Землі попередили метеорологи

Земля та інші багаті водою планети при підвищенні вмісту в їх атмосфері вуглекислого газу можуть повністю втратити свої океани і стати непридатними для життя. Результати досліджень метеорологи з Німеччини і США ... Читати далі»

Люди зупинили наступ льодовикової епохи

Людство стало геологічною силою, здатною відсунути настання наступної льодовикової епохи. До такого висновку прийшли німецькі вчені, автори статті в журналі Nature.

Дослідники з Потсдамського інституту по вивченню впливу клімату з'ясували, що співвідношення одержуваної сонячної радіації та конце ... Читати далі»

Глобальне потепління спричинить загибель 97% мешканців Арктики

Експерти провели кліматичні дослідження і встановили, що 195 з 201 різновиду тварин і птахів Арктики можуть істотно постраждати від змін, яким піддасться їх середовище проживання з причини глобального потепління.

Арктичний регіон раніше за інших реагує на зміни клімату через глобальне потеплінням. Дослідники створили моделі, які припускають зміни середовища проживання для 201 різновиду тварин і птахів, що мешкають в Арктиці. ... Читати далі»

Пластикові відходи в океані розпадаються на волокна і опускаються на дно

Дослідники з британського університету Плімута і Музею природознавства Великобританії, а також їх колеги з Іспанії та Шотландії вивчили стан екосистеми морів. Вони зрозуміли, чому, незважаючи на всі розрахунки, моніторинг в останні десятиліття не показував, що концентрація пластика на поверхні морів або у берегових ліній значно збільшилася.

Доктор Люсі Вудолл з Музею природознавства заявила, що більша частина пластикових відходів розпадається на волокна, які невидимі неозброєним оком - ці волокна опускаються на морське дно. Близько 4 млрд волокон можуть засмічувати кожен квадратний кілометр глибоководних відкладень, передає Вести.ру. ... Читати далі»

В частих холодних зимах Європи звинуватили морський лід

Суворі зими стають все більш частими в Європі, і багато вчених звинувачують в цьому танення арктичних льодів, що міняє режим циркуляції в атмосфері. У новому дослідженні була виявлена ​​безпосередня «точка впливу» Арктики на зимову погоду в Євразії: це льоди на кордоні Баренцевого і Карського морів. Про свої висновки вчені розповіли в журналі Nature Geoscience, а коротко про їх роботу пише Science News.

Масато Морі (Masato Mori) з Токійського університету і його колеги оцінили вплив арктичного льоду на атмосферу з 1979 по 2013 рік. З'ясувалося, що з 2004-2005 років, коли льоду в регіоні було мало, кліматичний режим, який назвали «Тепла Арктика і холодна Євразія» (Warm Arctic and Cold Eurasia, WACE), став домінуючим над раніше панівною Арктичної осциляцією, що утримує холодне повітря в приполярних районах. Сильний WACE і збільшив удвічі ймовірність суворих зим в північній Євразії. ... Читати далі»

Найкрупніший долинний льодовик Італії майже розтане до 2100 року

Найбільший долинний льодовик Італії, відомий як Форні, може стати значно меншим протягом найближчих 86 років.

Умови клімату до 2100 року можуть викликати активне танення льодовика, і той зменшиться майже на 80% (останні вимірювання проводились у 2007 році).

Це стало зрозуміло після того, як дослідники вирішили зробити моделі декількох сценаріїв поведінки льодовика, які можуть відбутися в залежності від кількості опадів і середньої температури протягом XXI століття. ... Читати далі»

Теплі річки плавлять лід в Арктиці

Нові спостереження НАСА привели вчених до висновку, що швидке танення льодів в Арктиці може бути пов'язано з теплими річками, води яких нагріваються в результаті глобального потепління.

«Теплі річки є ключовим чинником, що сприяє високій чутливості ар ... Читати далі»

Зміни в кліматі Антарктики роблять південь Австралії більш посушливим

Повітряні маси, які циркулюють навколо Антарктиди , за минуле півстоліття наблизилися до південного полюса на 2 - 5 градусів широти , а швидкість їх переміщення стала на 10 - 15 % вище.

До такого висновку прийшла група австралійських учених, які досліджували проби антарктичного ль ... Читати далі»

1 2 3 ... 8 9 »