-->Головна » Визначні дати

8 червня відзначають Всесвітній день океанів

8 червня весь світ відзначає Всесвітній день океанів. На планеті Земля є всього чотири океани: Атлантичний, Індійський, Тихий і Північний Льодовитий і всі вони складають один великий світовий аквасвіт.

Офіційно, на вищому міждержавному рівні, ідея проведення «Всесвітнього дня океанів» вперше прозвучала в 1992 році на міжнародному саміті, що проходив у Бразилії в місті Ріо-де-Жанейро.

C тієї пори «всесвітній день океанів» широко відзначається практично всіма, хто має хоч якесь відношення до Світового океану. Вчені-екологи, іхтіологи, персонал багатьох акваріумів, зоопарків, дельфінаріїв координують в цей день свої зусилля, щоб зберегти неповторну океанську флору і фауну від найбільшої для них небезпеки - людської жадібності. ... Читати далі»

5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Всесвітній день охорони навколишнього середовища був заснований Генеральною асамблеєю ООН в 1972 році й з тих пір відзначається всім світовим співтовариством щорічно. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН.

Звернення підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв'язку із забрудненням навколишнього середовища.

«Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами» — так було поставлене питання в цьому зверненні. ... Читати далі»

Сьогодні День Землі

День Землі (англ. Earth Day) — назва, яку використовують щодо різних заходів, що їх проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля.

День Землі — громадянська ініціатива, відкрита для приєднання будь-яких людей, груп і організацій.

Є два основні періоди проведення Днів Землі — у березні (ближче до весняного рівнодення) і 22 квітня. Крім того, окремі активісти й ініціативні групи планують і проводять заходи до Дня Землі ближче до моменту літнього сонцестояння, щоби максимально використовувати теплу погоду і вільний час людей. ... Читати далі»

Вітаємо з Великоднем!

Вітаємо усіх зі світлим святом Воскресіння Христового.  З Великоднем Вас. Христос воскрес! Воістину воскрес!

Славіте нашого Христа
За кров його, за Хресні муки.
Любіть його, як він любив
В годину щастя і розлуки.
Христос Воскрес! ... Читати далі»

Міжнародний день птахів!

Сьогодні, 1 квітня,  відмічають Міжнародний день птахів!

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!

Вітаємо Вас з Новим роком та Різдвом Христовим. Нехай ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – принесуть Вам і Вашій родині добро, мир і добробут. Бажаємо міцного здоров’я, успіхів, родинного тепла, достатку і благополуччя! Нехай у Вашому житті панують гармонія та вдача, а людська шана стане гідною подякою за плідну і самовіддану працю. Щастя Вам, миру, здійснення найзаповітніших бажань.  ... Читати далі»

Сьогодні Європейський день мов

Європейський день мов вважається традиційним святом у Європі з 2001 року. Він відзначається 26 вересня для підтримки розвитку мов і їх розмаїття.

Стандартом для сучасного європейця вважається володіння, як мінімум, двома іноземними мовами. Тому Європейський день мов закликає до викладання та вивчення іноземних мов, оскільки це шлях до взаєморозуміння між народами та державами.

Вчені досі не можуть точно відповісти на питання, чому вивчення іноземних мов одним людям дається дуже легко, а інші безрезультатно намагаються вивчити хоча б рідну мову. Багато хто вважає, що до цього повинна бути генетична схильність і навіть талант. ... Читати далі»

Сьогодні День весняного рівнодення

   Весняне рівнодення ( Vernal Equinox ) - одне з унікальних явищ природи , суть якого , кажучи науковою мовою , зводиться до того , що « в момент рівнодення центр Сонця в своєму видимому русі по екліптиці перетинає небесний екватор » . Говорячи простіше , в цей день Земля , о ... Читати далі»

1 2 3 »