-->Головна » 2011 » Апрель » 14

Японію буде трясти ще років десять

 Японія, землетрус, 10 років, геофізика, прогноз, літосферні плити Результати спільного американо-японського дослідження свідчать про те, що землетруси на кордоні літосферних плит будуть продовжуватися.

«Японію буде трясти ще, щонайменше, років десять. Нескінченна серія підземних поштовхів. За да ... Читати далі»

14.04.2011

Під Андріївською церквою активізувався зсувний процес

 Андріївська церква, зсув, Інституту геологічних наук, НАН України, Вадим Рибін  Андріївська церква і пагорб, на якому вона розташована, осідають. Про це розповів старший науковий співробітник Інституту геологічних наук НАН України Вадим Рибін.

За його словами, роботи з укріплення церкви й ... Читати далі»

14.04.2011

Єллоустонський вулкан виявився більшим, ніж припускали вчені

 Єллоустонський національний парк, супервулкан, Юта, геофізика  Геофізики Університету Юти провели перше великомасштабне картування електричної провідності гігантського підземного завитка гарячої і частково розплавленої скельної породи, яка підживлює знаменитий Єлловстонський супервулкан.

Суперв ... Читати далі»

14.04.2011

Україна на 90-му місці з розвитку IT

 світ, рейтинг, Україна, ІТ, інформаційні технології  До рейтингу цього року увійшли 138 країн, це на 5 країн більше, ніж у минулому році. Перший рядок стабільно займає Швеція. За нею йдуть Сінгапур, Фінляндія (піднялася в рейтингу на три рядки), Швейцарія та США.

Україна в цьому рейтингу зайняла 90-е мі ... Читати далі»

14.04.2011

Європа підповзає під Африку

 Європа, Африка, літосферні плити, континент, геосинкліналь   На конференції Європейського союзу наук про Землю Рінус Вортел з Утрехтського університету (Нідерланди) представив дані про те, що Європа повільно йде під Африку, формуючи нову зону субдукції.
... Читати далі»

14.04.2011