Головна » 2011 » Июнь » 15 » Ахметова оштрафували за забруднення навколишнього середовища
18:11
Ахметова оштрафували за забруднення навколишнього середовища
 Ахметов, Азоавсталь, штраф, природоохоронна прокуратура, Маріуполь, забруднення навколишнього середовища  Природоохоронна прокуратура оштрафувала металургійний комбінат "Азовсталь", що входить до групи компаній "Метінвест Холдинг" Ріната Ахметова, на 0,5 мільйона гривень.
  Металургійний комбінат "Азовсталь", що входить до структури групи компаній "Метінвест Холдинг" Ріната Ахметова, повинен заплатити понад 0,5 мільйона гривень в якості штрафу. Як стало відомо, таке рішення наприкінці травня виніс Донецький апеляційний господарський суд. Позивачем виступила Маріупольська міжрайонна природоохоронна прокуратура.
   За твердженням позивача, у минулому році "Азовсталь" перевищила допустиму норму викиду в атмосферу діоксиду азоту. Як запевняють представники прокуратури, джерелом підвищених викидів стала труба мартенівської печі № 8 (нагадаємо, цього року підприємство повністю відмовилося від мартенівського виробництва, перейшовши на конвертерний спосіб виплавляння сталі).
   Юристи "Азовсталі" з прокуратурою не згодні. Зокрема, на їхню думку, сума збитку, заподіяного мартенівським виробництвом, розрахована невірно. Тим не менш, аргументи правозахисників комбінату поки суд не переконали.
  Меткомбінат "Метінвесту" програв природоохоронця вже два суди: Госпсуд Донецької області та Донецький апеляційний госпсуд. Остання можливість для підприємства, відстояти свою точку зору, - звернутися до Вищого господарського суду. Якщо ж і суд вищої інстанції стане на бік природоохоронної прокуратури, то "Азовсталь" доведеться заплатити 0,5 мільйона гривень до спеціального фонду місцевого бюджету Маріупольської міської ради.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1928 | Додав: wiktor | Теги: забруднення навколишнього середовищ, Ахметов, природоохоронна прокуратура, штраф, Азоавсталь, Маріуполь | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar