Головна » 2010 » Апрель » 10 » Бережіть воду!
01:57
Бережіть воду!
  75% поверхні Землі покрито водою. 97,5% всієї води планети зосереджена в океанах, і лише 2,5% води є прісною. 70% від всієї кількості прісної води укладено в льодах. З решти 30% більша частина прісної води забруднена, і тільки 1% можна назвати чистою водою (близько 0,007% всієї води Землі придатне до "прямого" вживання людиною без попередньої доочищення). 70% придатної до вживання води витрачається на іригацію, 22% забирається промисловістю і тільки 0,08% використовується в побуті.
  Деякі факти:

- У більшості країн світу на людину припадає 9,5 л води, що споживається в добу (для порівняння середньо-статистичний американець за добу споживає 80-100 літрів води).

- 11,3 мільярдів доларів США необхідно, щоб забезпечити жителів країн, що розвиваються в Азії та Африці прісною водою прийнятної якості та організувати відведення стічних вод.

- 88% смертей від діареї викликано вживанням неякісної води (в абсолютних цифрах: 1,5 мільйона з 1,9 мільйонів дітей у віці до п'яти років гине в результаті вживання неякісної води). Тобто 18% всіх випадків загибелі дітей у віці до 5 років відбувається через використання в побуті неякісної питної води (щодня вмирає 4000 дітей).

- 35 мільярдів доларів США щорічно витрачають жителі розвинених країн світу, купуючи воду у пляшках.

- 2,7 тонн пластмаси кожен рік витрачається на виробництво пластикових пляшок, в які потім розливається вода. 86% цієї пластмаси виявляється в навколишньому середовищі, викликаючи загибель живих організмів.

Джерело: www.priroda.su
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 5231 | Додав: wiktor | Теги: географічні новини, використання водних ресурсів | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar