Головна » 2010 » Апрель » 26 » Чи є життя на далеких галактиках?
09:13
Чи є життя на далеких галактиках?
  Стівен Хокінг (Stephen Hawking), відомий британський астрофізик, який страждає від розсіяного склерозу, за допомогою синтезуючого мовe апарату розповів у документальному телесеріалі науково-популярного каналу Discovery Channel, що вважає наявність позаземного розумного життя у багатьох частинах галактики цілком можлиовю. Втім, на його думку, людям з нею краще не зустрічатися, пише BBC News.

Учений прийшов до висновку, що людям краще спробувати уникнути контакту, замість того щоб прагнути до нього, відправляючи в космос радіосигнали, діаграми з розташуванням Землі і безпілотні апарати з зображеннями людини. Якщо представники цього життя з'являться на землі, то наслідки можуть бути такими ж, як для індіанців під час прибуття Колумба в Америку.

На його думку, просте співвідношення чисел показує, життя у Всесвіті є не тільки в нашій галактиці. Оскільки у Всесвіті більше 100 млрд галактик, у кожній з яких сотні мільйонів зірок, вірогідність наявності життя на якійсь з них більше нуля. «На моє математичне розуміння, одні лише цифри змушують думати, що інопланетяни існують. Реальна проблема полягає в тому, щоб з'ясувати, як вони виглядають », - заявив він. Втім, він також вважає, що більша частина «інопланетян» все ж розуму не має і подібна до мікробів.

Між тим, у січні цього року інший британський учений також висловив свої погляди на можливість існування розумного життя в інших галактиках, її форм і наслідки для Землі. Професор Саймон Конвей Морріс (Simon Conway Morris) з Кембріджського Університету (Cambridge University), Великобританія, вважає, що інопланетяни, якщо вони існують, схожі на людей. На думку вченого, представники позаземних цивілізацій еволюціонували так само, як земляни, і мають багато зовнішніх рис, схожих з людськими - у них є голови, тіла і кінцівки. Пересуваються вони, ймовірно, на двох ногах, а на навколишній світ дивляться очима.

Професор вважає, що позаземне життя могло зародитися на планеті, схожій на Землю, живі організми там складаються з тих же біохімічних з'єднань. Процес інопланетної еволюції був також близький до земного. Сумно, що у інопланетян, швидше за все, точно так само розвинулися і недоліки, що є у людства, тому їхній візит на Землю навряд чи буде сильно приємним. Представники позаземних цивілізацій можуть бути жадібними, жорстокими і схильними до експлуатації чужих ресурсів. На Землю інопланетяни можуть прийти зі світом, а можуть хотіти собі підходящого місця для життя, води, мінералів і палива. Зрозуміло, це негативно позначиться на людстві.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3077 | Додав: wiktor | Теги: інопланетяни, галактика, позаземне життя | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 2
avatar
1 Сергій • 10:08, 30.04.2010
Звісно ж вони є, і для цього не потрібно визнання подібних гіпотез шанованими професорами. Вистачить шкільного знання астрономії і глобальності у мисленні.
avatar
2 wiktor • 10:54, 30.04.2010
Мені подобається математичне обгрунтування цієї думки: вірогідність існування інопланетного життя більше 0. Отак-то.
ComForm">
avatar