Головна » 2010 » Май » 12 » Індійський йог провів без їжі сім дисятиліть
07:16
Індійський йог провів без їжі сім дисятиліть
  83-річний індійський праведник Прахлад Джані (Prahlad Jani) стверджує, що провів сім десятиліть без їжі і води, говорить правду. До такого висновку прийшов колектив військових лікарів, що протягом двох тижнів вивчав Джані, повідомляє агентство France Presse.

1914 днів йог знаходився в лікарні в місті Ахмедабад, що в західному індійському штаті Гуджарат (Gujarat), під постійним спостереженням медиків тридцяти в палаті, обладнаної камерами і системою відеоспостереження. За цей час Джані не з'їв ні крихти їжі і не випив ні краплі води, лише кілька разів полоскав горло і періодично приймав ванну.

По закінченні спостереження фахівці зробили сканування внутрішніх органів йога, його мозку і кровоносних судин, а також провели ряд тестів на роботу серця, легенів і визначили розмір пам'яті. Тепер медики проведуть аналіз ДНК, молекулярні біологічні дослідження, тести на гормони, ферменти, енергетичний метаболізм і гени. Все це займе декілька місяців і лише потім стане зрозуміло, звідки Прахлад Джані черпає енергію.

Невролог Судхір Шах (Sudhir Shah) говорить, що лікарям поки не ясно, як виживає йог без харчування і пиття, це справжня загадка. Якщо вченим вдасться розгадати цей феномен, можна буде розробити методику, яка дозволить солдатам, космонавтам і простим людям, постраждалим від природних катастроф, виживати без води та їжі.

Нагадаємо, що в 2008 році 48-річний йог Уім Хоф (Wim Hof) побив свій власний рекорд, провівши 72 хвилини без одягу в акваріумі, засипаний по шию шматочками льоду. Час попереднього рекорду, встановленого в 2004 році і занесеного в книгу Гіннеса, становив 68 хвилин.

За словами Уіма Хофа, під час стояння у ванні він контролював своє тіло за допомогою тантричної медитації, яка є частиною техніки тумо (розробка внутрішнього тепла), що  практикується тибетськими йогами. Звичайна людина може перебувати у крижаній воді не більше хвилин 15-20, потім вона втрачає свідомість і гине.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1811 | Додав: wiktor | Теги: йог, медичні обстеження, медитація | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 2
avatar
2 wiktor • 23:25, 13.05.2010
Все може бути.
avatar
1 Tommma • 23:19, 13.05.2010
це фантастика!
ComForm">
avatar