Головна » 2011 » Февраль » 21 » Янукович хоче скоротити райони
16:02
Янукович хоче скоротити райони
   В рамках адміністративної реформи окрім скорочення штатів в центральних та регіональних структурах влади, потрібно ліквідувати і частину самих регіональних структур разом з регіонами, вважає Президент В. Янукович

«Є області, де кількість районних центрів треба скорочувати на третину. Це такі регіони, в яких у райцентрі живе, наприклад, 3-5 тисяч людей», – заявив президент. І пояснив: «Районний центр – це райадміністрації, райвідділи міліції і різні управління. Ці райони потрібно буде об’єднати з іншими, скоротивши таким чином бюджетні витрати на утримання всіх цих структур».

Як повідомило видання «УкрРудПром», заява була зроблена в Одесі, і на нього першим відреагував місцевий губернатор Едуард Матвійчук, який оголосив, що кількість районів в області буде скорочена з 26 до 17.

Щоправда, це буде означати і скорочення, наприклад, районних лікарень, тобто людям з скорочених райцентрів потрібно буде їздити лікуватися в інше місто.

З інших регіонів заяву президента вже підтримали в Криму, де хочуть ліквідувати адміністративний поділ Сімферополя на три райони.

Що стосується реформи на рівні областей, вона поки нереальна, тому що вимагає зміни Конституції. Хоча й тут помітні недоліки: наприклад, сумарне населення Тернопільської, Чернівецької, Кіровоградської та Закарпатської областей менше однієї Донецькій області.

Фото: zik.com.ua
Джерело: http://zik.com.ua/
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1740 | Додав: TaRaS_R | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar