Головна » 2010 » Июнь » 12 » Юна яхтсменка знайшлася
11:19
Юна яхтсменка знайшлася
  Шістнадцятирічна мешканка Каліфорнії, США,  що здійснює кругосвітню подорож на яхті Wild Eyes, у четвер пропала в Індійському океані. Для порятунку дівчини були мобілізовані три судна і літак.

Еббі Сандерленд (Abby Sunderland) востаннє виходила на зв'язок в 06:00 за тихоокеанським часом, повідомляє агентство Reuters. Тоді дівчина повідомляла, що протягом кількох днів у відкритому морі панувала штормова погода, висота хвиль перевищувала 7 м, швидкість вітру досягала 111 км / год .

За словами брата дівчини, Зака Сандерленда (Zac Sunderland), який в 17 років став самим юним моряком, що обігнув земну кулю, з моменту останнього телефонного дзвінка Еббі двічі посилала аварійний сигнал. Імовірно, яхта може знаходитися на відстані рівновіддаленому 3,2 тис. км від Австралії і Африки. Погодні умови в районі, звідки надходили сигнали лиха, досить суворі: пориви вітру досягають 90 км / ч.

Еббі Сандерленд вирушила у навколосвітню подорож 23 січня поточного року. До кінця травня вона пройшла половину наміченого маршруту. Шлях відважної американки не був гладким: у квітні через технічну несправність вона змушена була зробити зупинку в Кейптауні, ПАР, так що встановлення нового світового рекорду стало неможливим.

На момент написання замітки стало відомо, що Еббі Сандерленд знайшлася. Її яхта виявлена з літака, вона  рівно стоїть на воді, повідомляє ИТАР-ТАСС. Пілот літака зв'язався з дівчиною з радіозв'язку і з'ясував, що вона знаходиться на яхті, перебуває у хорошому самопочутті, має двотижневий запас продуктів і справний обігрівач. Зараз у напрямку судна рухаються рятувальні кораблі.

«Навколо Світу» розповідав, що про кругосвітню подорож мріє ще одна дівчина-підліток. 13-річна мешканка Нідерландів Лаура Деккер (Laura Dekker) з дозволу батьків хоче вийти в море на цілих два роки. За цей час яхтсменка поодинці планує обійти земну кулю.

Вихід яхти «Гупі» (Guppy) у море був запланований на 1 вересня 2009 року, коли Лаурі виповниться 14. За словами батьків, вона досить досвідчений моряк, щоб впоратися з подібною подорожжю. Лаура займається вітрильним спортом з 6 років, а з 10 років плаває в поодинці.

Однак соціальні служби країни звернулися до суду, щоб перешкодити Лаурі та її батькам здійснити задумане подорож. На їхню думку, дворічна перерва в навчанні - занадто великий термін для тінейджера, а сама експедиція сполучена з величезним ризиком і «не зможе задовольнити базові потреби підлітка».

Нагадаємо також, що на початку серпня 2009 року завершилася ще одна рекордна експедиція - 24-річна англійка Сара Оутен (Sarah Outen) поодинці подолала на байдарці Індійський океан. Весь шлях зайняв 124 дні, при цьому дівчина гребла по 12 годин на день.
 
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1555 | Додав: wiktor | Теги: яхтсменка, Еббі Сандерленд, подорож навколо світу | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 1
avatar
1 Viter • 19:57, 01.04.2011
Юная Ебби Сандерленд достойна восхищения!
ComForm">
avatar