Головна » 2010 » Апрель » 20 » Хто в Європі найбільш патріотичний
21:46
Хто в Європі найбільш патріотичний
    Проведене  на замовлення журналу This England опитування показало, що жителі Англії є найменш патріотичними у всій Європі. Лише третина британців знала, коли день св. Георгія, а 40% навіть не знали, чому він їх покровитель, повідомляє Daily Telegraph. Фахівці вважають, що головними причинами такого прояву відсутності патріотизму єь політична коректність і страх здатися расистом.

У процесі дослідження було опитано 5820 дорослих в 9 європейських країнах, включаючи Шотландію, Уеллс і Республіку Ірландія. Фахівці ставили питання про ряд аспектів національної гордості. Дослідження показало, що найбільш патріотичними виявилися жителі Нідерландів. А найменш патріотичними, виявилися, як вже було сказано, британці. Вони набрали лише 5,8 балів з 10.

6% англійців і англійок бояться носити георгіївський хрест, а один з шести побоюється, що їм буде сказано його зняти. 20% звинувачують у відсутності патріотизму зіпсованість суспільства. А половина повідомляє, що раніше були більш патріотичні. Один з чотирьох сказав, що політична коректність змушує його соромитися своєї національності, а 40% заявили, що Англія повністю втратила свою національну ідентичність. Втім, в приватному колі, а також під час великих подій - наприклад, спортивних, ті ж 40% готові не приховувати свою патріотичність.

До речі, два роки тому фахівці з Інституту освіти Лондонського університету (Institute of Education at London University), Великобританія, прийшли до висновку, що патріотизм не повинен бути частиною шкільної програми. Дослідження проводилося у відповідь на заклик британського уряду докласти зусиль до виховання в англійських школах сильної національної ідентичності і любові до батьківщини. У рамках дослідження було опитано 300 вчителів середніх шкіл Лондона, а також учні у віці від 13 до 14 років. Три чверті опитаних вчителів сказали, що вони вважають своїм обов'язком попереджати учнів про небезпеку, яку несуть з собою патріотичні почуття. З тезою про необхідність патріотичного виховання в школі погодилися тільки 9% вчителів. Більша частина школярів також погодилася з тим, що любов до батьківщини це особиста справа кожного і школа не повинна втручатися в таку тонку сферу.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1596 | Додав: wiktor | Теги: дослідження серед населення, патріотичність, жителі Європи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 2
avatar
2 wiktor • 14:06, 29.04.2010
Саме так!!!!
avatar
1 plast • 13:00, 22.04.2010
!!!Українці - найпатріотичніша нація в Європі!!! biggrin
ComForm">
avatar