Головна » 2010 » Май » 16 » Недопалки можна використовувати для боротьби з іржею
19:12
Недопалки можна використовувати для боротьби з іржею
  Китайські вчені пропонують використовувати хімічні елементи, що містяться в сигаретних недопалках  для захисту сталі від іржі, повідомляє  газета "Чайна Дейлі".

Згідно з доповіддю, опублікованою за результатами досліджень китайських фахівців в американському журналі Industrial & Engineering Chemistry Research, по меншій мірі, дев'ять речовин, що містяться в недопалках цигарок, здатні запобігати корозії сталі.

До таких висновків учені прийшли після того, як методично вивчили недопалки, поміщені у воду. На їхню думку, головну роль у боротьбі зі іржею в цих дослідах грає хімічна речовина нікотин, що в надлишку міститься у сигаретних недопалках.

"Металева поверхня  буде захищена завдяки тому, що ми зможемо запобігти від руйнування атомів сталі", - цитує видання висновок учених Інституту транспорту міста Сіань, проведене на кошти, виділені китайською нафтовою корпорацією CNPC.

Відкриття, на думку вчених, може бути дуже потрібне, зокрема, для захисту трубопроводів, по яких транспортують нафту.

Щорічно у світі, за даними китайських дослідників, навколишнє середовище забруднюють близько 4,5 трильйона недопалків. У Китаї переконані, що крім утилізації цих токсичних відходів, можна знайти спосіб їх раціонального застосування.

Джерело: http://eco.rian.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1705 | Додав: wiktor | Теги: недопалки, китайські вчені, корозія сталі, іржа | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar