Головна » 2011 » Март » 19 » Рівень радіації у Києві удвічі вищий, ніж у Токіо
12:39
Рівень радіації у Києві удвічі вищий, ніж у Токіо
      Журналісти ТСН зробили одночасний замір рівня радіоактивного випромінення в Токіо і Києві в прямому ефірі. Виявилося, у Києві рівень радіації удвічі вищий.

Аби не було зайвої спекуляції на японській темі , журналісти ТСН вирішили зробити так званий "контрольний замір" рівня радіоактивного випромінювання в Токіо та в Києві. Виявилося, що рівень радіації в Києві значно вищий, ніж в Токіо.

Дозиметри, якими користувалися в студії і в Японії – однакові. Вони вимірюють рівень радіації в мікро-зівертах на годину. Один мікро-зіверт - це 100 мікрорентгенів на годину. Норма в Україні - 0,3 мікро-зівертів на годину. Після Чорнобильської катастрофи рівень був удесятеро більший - 3 мікро-зіверти на годину.Офіційна влада в Японії оприлюднила такі дані: рівень радіовипромінювання в Токіо наразі - 0,09 мікро-зівертів. Що не перевищує норму 0,3 мікро-зівертів на годину.

Дозиметр журналіста в Токіо показав 0, 06 мікро-зівертів на годину. Дозиметр в студії 1+1 – 0, 12 мікро-зівертів на годину. І в Токіо, і в нас рівень радіації в межах норми.

Щоправда, токійці кажуть, що коли вітер був зі сторони "Фукусіми", дозиметр показував 24 мікро-зіверти на годину.

Нагадаємо, 11 березня в Японії стався потужний землетрус, який викликав цунамі. Загинули більше 6,5 тисячі людей, понад 10 тисяч вважаються зниклими безвісти, але шанси знайти їх живими практично нульові.

Катаклізм спровокував надзвичайну ситуацію на АЕС "Фукусіма-1", де вийшла з ладу система охолодження. З шести енергоблоків на чотирьох вже сталися пожежі та вибухи. Критична ситуація також на кількох інших АЕС.

Фото: image.tsn.ua
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1474 | Додав: Semmi | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar