Головна » 2010 » Апрель » 25 » Сон покращує пам'ять
12:19
Сон покращує пам'ять
  Група вчених під керівництвом Роберта Стікголда (Robert Stickgold), когнітивного нейрофізіолога з Гарвардської школи медицини (Harvard Medical School), США, виявила, що люди, які під час дрімоти бачать сни про справу, якою щойно займалися, отримують велику стимуляцію пам'яті коли прокидаються, повідомляє Science News. Ті, хто бачить сни про щось інше, не отримують такого посиленого зворотного призову. Результати дослідження були опубліковані вчора в Current Biology.

«Я був вражений, коли виявив це. Сни, пов'язані з певним завданням, можливо, запускаються спробою сплячого мозку об'єднати нову стимулюючу інформацію, щоб зрозуміти, як її використовувати », - розповів Роберт Стікголд. Сон, як правило, покращує пам'ять і навчання. Сни про необхідному справі не викликають поліпшення пам'яті для того досвіду. Швидше, які зміцнюють пам'ять мозкові процеси під час сну викликають сновидіння, припускають учені. Під час дрімоти гіпокамп інтегрує нещодавно отриману інформацію, наприклад, як проходитиме віртуальний лабіринт, в той час як решта областей мозку використовують цю інформацію для пов'язаних, але більш широких ситуацій, наприклад, як пересуватися по лабіринту анкети заяви про прийом на роботу.

Група вчених з Каліфорнійського університету (University of California), США, спростувала думку про те, що спогади про події протягом дня переходять з короткострокової пам'яті в довгу тільки уві сні. Проведене над щурами дослідження показало, що механізми переробки спогадів працюють не тільки уві сні, причому під час неспання вони працюють навіть більш точно. До цих пір вважалося, що недавнє минуле під час сну програється в пам'яті раз по раз, через що спогади зміцнюються, однак, на думку вчених, ця теорія не пояснює, чому спогади залишаються, навіть якщо сон не приходить незабаром після подій. Вчені вважають, що їх відкриття може допомогти в боротьбі з хворобами, пов'язаними зі стресом.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1449 | Додав: wiktor | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar