Головна » 2010 » Июнь » 23 » У Голандії життя здоровіше
13:54
У Голандії життя здоровіше
медицина, рівень життя населення, система охорони здоров'я    Дослідження, проведене Фондом співдружності (Commonwealth Fund), США, в семи індустріальних країнах, показало, що найбільш ефективно система охорони здоров'я організована в Нідерландах, повідомляє BBC News. Фахівці прийшли до такого висновку, вивчивши систему охорони здоров'я по п'яти параметрам: якість, ефективність, доступ до медичного обслуговування, рівність і здоров'я мешканців. Дані цього дослідження опубліковані сьогодні на сайті організації.

Фахівці вивчили ситуацію в США, Австралії, Канаді, Німеччині, Великобританії та Новій Зеландії. За загальними результатами, американці опинилися на останньому місці. Втім, і іншим країнам є куди прагнути. У процесі дослідження, що почався ще в 2007 році, було опитано більше 27 тис. пацієнтів і лікарів швидкої допомоги щодо їх досвіду взаємодії з системою охорони здоров'я.

Отже, рейтинг систем охорони здоров'я вийшов таким: на першому місці Нідерланди, на другому - Великобританія, на третьому - Австралія, за нею йде Німеччина, потім Нова Зеландія, на шостому місці Канада і, нарешті, на сьомому - США. Великобританія особливо виділилася швидкістю реагування служб швидкої допомоги. США ж, навпаки, показали погані результати за всіма параметрами, незважаючи на більш високу вартість охорони здоров'я в порівнянні з іншими країнами. При цьому, як зауважила Карен Девіс (Karen Davis), президент фонду, дослідження було засноване на опитуваннях людей, а не на адміністративних даних, тому на результати могло вплинути і те, чого саме чекають від системи охорони здоров'я люди в різних країнах.

Дивно, що Великобританія опинилася в цьому рейтингу на другому місці. Всього два роки тому опитування, проведене компанією YouGov, показав, що Національна служба охорони здоров'я Великобританії (National health service, NHS) переживає серйозну кризу: 78% британців вважає, що в NHS роздутий керуючий апарат, 44% говорять про те, що чиновники від охорони здоров'я витрачають даремно величезні суми, і практично всі опитані вважали, що організація працює неефективно. На питання YouGov відповіли 2163 дорослих британців.

Нагадаємо також, що в 2007 році фахівці консалтингового агентства Mercer Human Resource прийшли до висновку, що ситуація з охороною здоров'я та санітарією йде краще всього в містах Північної Америки. Вивчивши екологічну ситуацію в 215 містах в усьому світі, організація склала рейтинг на основі оцінки доступності медичних установ, рівня забруднення атмосфери та інфекційних захворювань. До уваги також приймалися якість каналізаційних систем, доступність води, відсутність шкідливих тварин і комах. За точку відліку, як і в рейтингу «Найкращі благополучні міста світу», був прийнятий м. Нью-Йорк з рейтингом 100 балів.

Містом з найвищим рівнем охорони здоров'я і гігієни став Калгарі, Канада, який набрав у загальному заліку 131,7 бала. На другому місці опинилася столиця Гаваїв - Гонолулу. Третє місце належить Гельсінкі, Фінляндія. Москва зайняла 201-е місце, набравши всього 43,4 балу. З російських міст ситуація з екологією та охороною здоров'я йде краще всього в Казані, Новосибірську і Санкт-Петербурзі, які отримали 174-е, 182-е і 184-е місця відповідно. На думку аналітиків Mercer, основна біда російських міст - низький рівень охорони здоров'я і гігієни, а також погана екологія. Саме ці чинники є основоположними у визначенні рівня життя в містах.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1987 | Додав: wiktor | Теги: медицина, система охорони здоров'я, рівень життя населення | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar