-->Головна » Визначні дати

9 серпня - Міжнародний день корінних народів світу

  Міжнародний день корінних народів світу відзначається 9 серпня. Він встановлений 23 грудня 1994 року Генеральною Асамблеєю ООН, щоб віддати данину багатству культур корінних народів і особливому внеску, який вони роблять в сім'ю народів світу.
  Дата 9 серпня була обрана тому, що саме в цей день 1992 року відбулося перше засідання Робочої групи щодо корінних народах Підкомісії із заохочення і захисту прав людини.
 
... Читати далі»

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!

   Вітаємо відвідувачів порталу "Географіка" з Новим Роком та Різдвом Христовим!

Прийміть наші найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим. Нехай ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – принесуть Вам і Вашій родині добро, мир і достаток. Бажаємо, щоб у новому році Ви зробили все те, про що так давно мріяли. Віримо, що у новому році Ви відчує турботу з боку колег, тепло друзів та близьких. Щастя Вам, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань.

З Новим Роком! ... Читати далі»

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!

   Новий рік, Різдво, вітання, 2012, ГеографікаЩиро вітаємо усіх Відвідувачів сайту "Географіка" з Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай Ваші серця будуть зігріті любов’ю і теплом, домівки повняться добром, радістю та Божим благословінням, а очі світяться щастям. Нехай з останніми хвилинами Старого року Вас покинуть турботи та негаразди, а ... Читати далі»

100 років тому Амундсен досяг Південного полюсу

Амундсен, 14 грудня, Південний полюс, Скотт, полярник, Норвегія100 років тому (14-16 грудня 1911) норвезький полярний мандрівник і дослідник Рауль Амундсен (1872-928), першим досяг Південного полюсу Землі на собаках, на місяць випередивщи англійську експедицію Роберта Скотта. Дата 100-ліття внесена в Календар пам’ятних дат ЮНЕСКО 2010-2011 рр.
   Руа́л ... Читати далі»

Сьогодні відзначають 160 років від дня народження Вальдемара Бреггера

Бреггер, Норвегія, Осло, петрограф, геолог  Сьогодні відзначають 160 років від дня народження Вальдемара Крістофера Бреггера (1851-1940), норвезького петрографа. З його ім’ям пов’язане вчення про диференціацію (хімічне розщеплення) магми.
  Бреггер Вальдемар Крістофер (Вальдемар Крістофер B ... Читати далі»

Сьогодні Міжнародний день Чорного моря

 Чорне, море, 31 жовтня, Міжнародний день Сьогодні відзначається Міжнародний день Чорного моря. Оголошений у рамках стратегічного плану дій, підписаного в 1996 р. у Стамбулі представниками шести причорноморських країн (Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія, Україна).
    Нагодою для становлення Міжнарод ... Читати далі»

110 років тому вперше спустилися по Ніагарському водоспаду в дубовій бочці

 Анні Тейлор, день, 24 жовтня, екстрім, Ніагарський водоспад, дубова бочка  110 років тому (1901) Анні Едсон Тейлор стала першою людиною в світі, яка успішно спустилася вниз по Ніагарському водоспаду в дубовій бочці. Лише чотирьом «щасливчикам» вдалося пройти через подібне випробування і залишитися живими. Отримавши струс мозку, вона ... Читати далі»

Сьогодні День ООН

 ООН, день, 24 жовтня  Сьогодні, 24 жовтня, відзначається День  Організації Об’єднаних Націй. Відзначається з 1984 р. 24 жовтня 1945 р. набрав чинності Статут ООН.
    24 жовтня 1945 року, після того, як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органа, була офіційно створ ... Читати далі»

« 1 2 3 »