Головна » 2010 » Май » 2 » Закрита зона: Чорнобиль-2
21:55
Закрита зона: Чорнобиль-2
 
  Пропонуємо вам переглянути фотозбірку про один із цікавих та закинутих військових об'єктів побудований ще в часи СРСР на території нашої держави. Говориться про загоризонтну радіолокаційну систему (РЛС), побудовану поблизу Чорнобильської АЕС.

Будівництво станції під Чорнобилем (Черніговом) на вузлі "Дуга-1" було закінчено в 1985 році і вона увійшла до складу системи ППО країни. Будівництво станції поблизу Чорнобильської АЕС пояснюється її високою енергоємністю. Спочатку радар радіолокаційного вузла, який часто називають "Чорнобиль-2", працював на частотах між 3.26 і 17.54 Мгц. З початком роботи станції, її передавач почав блокувати частоти зв'язку і частоти, призначені для роботи авіації. Згодом радар був модифікований так, що став пропускати ці частоти, переміщаючи свій сектор виявлення.

Станція здатна була виявити старт КР "Томагавк" з АПЛ в Атлантичному океані. При роботі видавала звук, подібний стуку дятла.

Державні випробування станції були розпочаті на початку 1986 року, але з моменту аварії на ЧАЕС станція законсервована. У 1987 році було прийнято рішення про закриття об'єкта.

Преглянути фотоальбом

Джерело: http://pripyat.com
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2465 | Додав: wiktor | Теги: Чорнобиль-2, військові об'єкти, РЛС | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar