Головна » Статті » Методичні матеріали » Методика виховання в Пласті | [ Додати статтю ] |
Мандрівний виряд
Індивідуальний виряд пластуна на мандрівку 1. повний пластовий однострій; 2. дощовик; 3. ніж (краще складаний); 4. сірники в поліетиленовій торбинці; 5. гаманець із грішми (дорога+харчі+…); 6. голка, нитки, ґудзики, шпильки, торбинки; 7. запасні шкарпетки; 8. миска, горнятко, ложка; 9. хусточка, гребінець; 10. олівець і записник; 11. годинник; 12. компас; 13. особиста аптечка (при специфічних потребах); 14. фляга для води; 15. "Підручна книжечка пластуна і пластунки” або інший пластовий підручник; 16. молитовник; 17. наплечник, в який поміститься все це "добро” 18. каримат (килимок); 19. спимішок (спальник); 20. рушник, мило, паста і щіточка до зубів; 21. запасна нижня білизна; 22. додатково 2-3 пари шкарпеток; 23. ліхтарик з запасними батарейками. 24. музичний інструмент 25. фотоапарат з плівкою - одяг - виряд до спання - виряд до миття - виряд до їдження - виряд до пакування - підручний виряд На мандрівку, як правило, не прийнято брати радіоприймачі, магнітофони, плеєри. Спільний виряд 1. Для мандрування (провідник траси): мапа, компас, годинник, пилка одноручна 2. Для варення (інтендант/головний кухар): ніж кухенний, кохля, сірники, комплект казанків (2), мішки на харчі, сокира 3. Для таборування (інтендант): намети для всіх пластунів, кілки, лопата (бажано саперна), шнурки 4. Перша допомога (лікар/санітар): аптечка, свисток, ліхтарик, компас 5. Для зайнять (заст. курінного): годинник; свисток, папір, ручка, олівець, маркери (фломастери), шнурки 6. Писар: зошит для наказів, папір, ручка, олівець, електричний ліхтарик; 7. Прапор. Розклад дня (стандартний): 4.30 встає черговий по кухні з помічниками 5.00-5.45 вставання, руханка, миття 5.45-6.00 молитва, звіт 6.00-6.15 снідання 6.15-7.00 звивання табору 7.00-11.00 марш (в 9.00-9.15 можливе друге снідання) 11.00-14.00 обід, пообідній відпочинок, теоретичні заняття 14.00-18.00 марш 18.00-20.30 приготування нічлігу, вечеря, молитва 20.30 нічна тиша Денна норма харчів (4 000 калорій) М’ясо 250 г Яйця 2 шт Сир 50 г Хліб 500 г Сушені овочі 50 г Цукор 100 г Жир 80 г Молоко ? л Харчі: канапки – з батона, хліб – 1 боханець; "мівіна” – 3 уп., гречка – 200 г. (перебрана); цибуля – 6 шт.; часник – 4 шт., тушівка 0,5 л. або рибні консерви – 250 г.; сіль; чай – 10 пакетиків; цукор – 200 г.; морква – 3 шт.; варення – 500 г.; рис – 200 г.; вермішель – 300 г.; бульйон – 3 кубики; сало – 150 г.; печиво – 500 г. Вигідно носити: печене м’ясо/вудженина, солонина, каші, сир, молоко (в порошку), сухі зупи, сушені ярина і овочі, хліб, солодке печиво, мармоляда (повидло), чоколяда, цукор. Снідання молоко/какао, хліб Обід юшка (зупа)/каша і м’ясо + солодке, овочі Вечеря каша з молоком/молоко з хлібом Друге снідання мащений хліб, сушені овочі, солодощі Правильник мандрівки (взірець): 1. Кожен учасник зобов’язаний безоглядно слухатися правильника мандрівки і провідника. 2. Не вільно без дозволу провідника віддалятися від лінії машу чи місця відпочинку. 3. Пити і їсти тільки в призначений на це час; під час маршу не говорити про спрагу, голод чи інші недомагання, щоб не деморалізувати інших. 4. Купатися тільки за дозволом провідника. 5. Точно з’являтися на звіт і до вимаршу. 6. Дотримуватися загальних правил доброго мандрівника: а) мандрівник нічого по дорозі не нищить, не зриває квітів, не лякає тварин, не нищить дерев, засівів; б) є тихий – не галасує на місцях таборування, дотримується нічної тиші в таборі; в) шанує красу природи, не смітить, місце постою залишає таким, як його застав, закопуючи всі відпадки, зарівнюючи рівчаки від шатер, тощо. Не пише на пам’ять своє прізвище на деревах, скелях, стінах будівель тощо. Не порушує тиші природи непотрібними криками. Мандрівник іде в світ, щоб його пізнати, тому є тихий та ввічливий. 7. Мандрівник є добрим товаришем, другом, дбає про добре співжиття з усіма учасниками мандрівки, старається про справедливий поділ баґажу, допомагає слабшим, радо зголошується добровільно до виконання спільних обов’язків.
Переглядів: 3133
| Теги: | |
Матеріали по темі: |