-->Головна » 2011 » Апрель » 10

На плоту через океан

 Пенсіонер, Ентоні Сміт, Атлантика, Великобританія, Цікаве, Труби, туризм    85-річний британець Ентоні Сміт (Anthony Smith) і його команда з трьох чоловік у віці від 56 до 61 року успішно перетнули Атлантичний океан на плоту, виготовленому з труб. У морі мандрівники провели 66 днів, подолавши за цей час 4596 км, повідомляє BBC News. Метою експедиції було залучення уваги громадськості до того факту, що мільярд людей на планеті ... Читати далі»

10.04.2011

Потік уламків з Японії потрапить на Гаваї

 Японія, Гаваї, землетрус, цунамі, уламки, океан     У найближчому майбутньому  по Гавайським островам двічі вдарить потік, що несе бруд і уламки, які залишилися після проходження цунамі по Японії.

Такий висновок зробили вчені з міжнародного тихоокеанського дослідного центру при університеті штату Гаваї, які змоделювали рух цього потоку. Робота фахівців поки не опублікована в рецензованому науковому журналі.< ... Читати далі»

10.04.2011

Вчені пропонують вибілювати хмари

 відбілювання, хмари, сонячне випромінювання, клімат, морська вода    Додання хмарам білизни за допомогою розпилювання в них морської води - один із способів технічного вирішення проблеми кліматичних змін. Однак це може лише погіршити ситуацію, попереджають дослідники.

На думку деяких експертів, більш білі хмари дійсно краще відображають сонячну енергію. Однак у ході дослідження, результати як ... Читати далі»

10.04.2011

Арктика перестане замерзати влітку вже з 2019 року

 Вєслав Масловськи, Арктика, 2019, лід, комп'ютерна модель    У 2007 році Вєслав Масловський з Військово-Морської аспірантури США і його колеги передбачили, що літня Арктика буде вільна від льоду вже в 2013 році. Витримавши шквал критики, вчені внесли зміни в комп'ютерну модель і отримали «більш точну" дату - 2016-й. Плюс-мінус три роки.

Нова модель відображає взаємодію між Північним Льодовитим океаном, атмосфе ... Читати далі»

10.04.2011

Україна 82-та у рейтингу миролюбства

 рейтинг, Україна, Стокгольмський інститут дослідження проблем світу, аймиролюбніші країни  Україна зайняла 82-е місце в рейтингу наймиролюбніших країн (The Global Peace Index), який розраховує Стокгольмський інститут дослідження проблем світу (SIPRI). Про це йдеться у щорічному звіті "Озброєння, роззброєння та міжнародна безпека", який було представлено в Москві 7 квітня.

Всього в списку 144 держави. Лідером рейтингу і найбільш мирол ... Читати далі»

10.04.2011