Головна » 2011 » Апрель » 10 » На плоту через океан
09:57
На плоту через океан
 Пенсіонер, Ентоні Сміт, Атлантика, Великобританія, Цікаве, Труби, туризм    85-річний британець Ентоні Сміт (Anthony Smith) і його команда з трьох чоловік у віці від 56 до 61 року успішно перетнули Атлантичний океан на плоту, виготовленому з труб. У морі мандрівники провели 66 днів, подолавши за цей час 4596 км, повідомляє BBC News. Метою експедиції було залучення уваги громадськості до того факту, що мільярд людей на планеті сьогодні живе без доступу до чистої води. Ентоні Сміт, колишній ведучий програми Tomorrow's World на BBC, сподівається, що тепер йому вдасться зібрати близько £ 50 тис. на благодійну програму WaterAid.

Подорож почалася від Канарських островів і закінчилося в минулу середу, 6 квітня, на Карибах. Судно, на якому відбувався заплив, отримало назву An-Tiki. Його змайстрували з труб довжиною 12 м. Пліт приводився в рух за допомогою вітрила площею 37 кв. м, а управлявся за допомогою подвійного керма і веселий. Середня швидкість руху становила 4 вузли (7,5 км / год).

Команда мореплавців спочатку планувала завершити свій вояж на Багамах, але сильний вітер і течії внесли свої корективи, і подорож закінчилася у голландської частини карибського острова Святого Мартіна.

Нагадаємо, що у 2010 році було скоєно ще одну подорож через океан на незвичайному плавальному засобі. Девід Ротшильд, мільярдер і шукач пригод з Великобританії, здійснив експедицію на 20-метровому катамарані з пластикових пляшок. Корабель під назвою The Plastiki вийшов з Сан-Франциско, США, і прибув до Сіднея, Австралія, перепливши Тихий океан. Подорож зайняла чотири місяці.

Своїм подорожжю на незвичайному судні Ротшильд намагався привернути увагу громадськості до забруднення океану пластиковим сміттям, від якого страждає екологія, через якого гинуть багато тварин, риби та птиці. Нагадаємо, що Навколо світу вже розповідав про дивовижний і жахливому сміттєвому острові в Тихому океані - скупченні океанічного сміття, відомому також як Велике тихоокеанська сміттєва пляма (Great Pacific Garbage Patch), що дрейфує між Сан-Франциско, США, і Гаваями. За площею воно вдвічі більше штату Техас, а масу має понад 3,5 млн тонн. Хотілося б звернути увагу дорогих читачів, що тільки 20% сміття потрапляє сюди з кораблів, все інше спочатку викидається на суші і потім приноситься течією.
Фото: 7days.kiev.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2089 | Додав: wiktor | Теги: Пенсіонер, Великобританія, Атлантика, Ентоні Сміт, Цікаве, Труби, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar