-->Головна » 2011 » Апрель » 15

Україна планує налагодити пряме авіасполучення з Гонконгом

Україна, Гонконг, Авіаперевезення, Авіасполучення, Сімферополь   Домовленість про це була досягнута в ході зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова з головою уряду Спеціального адміністративного району КНР Сянган (Гонконг) Дональд Цанг.

«Ми домовилися про впровадження прямого авіарейсу між Україною та Гонконгом», - сказав Азаров після зустрічі з Цанга, передає Уніан. Подробиці цієї домовленості поки невідомі.

Глава у ... Читати далі»

15.04.2011

Віртуальна прогулянка по дну Байкалу

озеро, Байкал, ехолот, карта, Іркутськ   За допомогою цифрових технологій іркутські вчені мають намір зробити прорив у вивченні найглибшого озера планети.

Вчені з Лімнологічного інституту в Іркутську розробляють детальну тривимірну карту байкальського дна. Для її створення на Байкал привезли унікальний багатопроменевої ехолот, за допомогою якого вже просканували південну і центральну частини озера.

У цьому році отримані дані пл ... Читати далі»

15.04.2011

Вихід життя на суходіл відсунули на півмільярда років тому

палеонтологія, одноклітинні, зароджження життя, суходіл, море  Виявлені в районі шотландського озера Лох-Торрідон скам'янілі одноклітинні доводять, що далекі предки еукаріот вийшли з моря на сушу раніше, ніж вважалося, - мільярд років тому.

Кажуть, життя з'явилася на Землі 3,8 млрд років тому. Найбільш важливі етапи розвитку були пройдені в морі: поділ на прокаріотів і еукаріотів, поява статевого розмноження, виникнення многоклето ... Читати далі»

15.04.2011

Клімат впливає на тектоніку плит

клімат, тектоніка, літосферні плити   Джампьеро Яффалдано з Австралійського національного університету і його колеги з Німеччини і Франції вперше показали зв'язок між кліматичними змінами і рухом літосферних плит.

Про те, що друге впливає на перше шляхом утворення гір і морських западин, давно відомо. Мова про інше.

Дослідники виявили, що посилення сезону дощів в Індії прискор ... Читати далі»

15.04.2011