-->Головна » 2011 » Июнь » 17

Сьогодні Всесвітній день боротьби з опустелюванням і посухою

17 червня, Всесвітній день, опустелювання, посуха, Україна    17 червня в світі відзначається Всесвітній день боротьби з опустелюванням і посухою. Для України ця проблема є дуже актуальною і проявляється переважно у областях степової зони. Причинами опустелювання «по-українськи» є надзвичайно високий рівень розораності і деградація полезахисних лісосмуг. Попередженням для нас є Олешківські піски на Херсонщин ... Читати далі»

17.06.2011

У Кабулі від забруднення повітря гине більше людей, ніж в результаті бойових дій

Афганістан, Кабул, забруднення повітря, кількість жертв, бойові дії   За даними PhysOrg респіраторні проблеми органів дихання, пов'язані з забрудненням повітря у Афганській столиці, є причиною загибелі 3000 чоловік щорічно. Для порівняння, в результаті безперервних бойових зіткнень в Кабулі щорічно гине 2777 чоловік.
   Основними джерелами забруднення повітряного середовища Афганської сто ... Читати далі»

17.06.2011

80 років від дня народження Петра Федоровича Шпака

 Шпак, Павло Федорович Шпак, НАН УКраїни, геолог, літолог Сьогодні відзначається 80 років від дня народження Петра Федоровича Шпака (1931-2002), українського геолога, члена-кореспондента НАН України. У 1967-1982 рр. – міністр геології УРСР. Ініціатор і організатор високоефективних пошуків покладів вуглеводнів на великих глибинах у Східному і Західному нафтогазоносних регіонах та в акваторії Чорного моря, брав участь у ... Читати далі»

17.06.2011

Глобальне потепління не винне в засусі-2011

 засуха, глобальне потепління, клімат, спека, Англія Східну Англію вразила сама суха весна за двадцять з гаком років. Тепер за визначенням Міністерства з питань навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства деякі її частини офіційно знаходяться у стані посухи. І це лише один епізод із цілої серії рекордних посух від Техасу до Китаю.
  Причина може здатися очевидною - глобальне потепління, а ... Читати далі»

17.06.2011