Головна » 2011 » Июнь » 17 » Глобальне потепління не винне в засусі-2011
09:47
Глобальне потепління не винне в засусі-2011
 засуха, глобальне потепління, клімат, спека, Англія Східну Англію вразила сама суха весна за двадцять з гаком років. Тепер за визначенням Міністерства з питань навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства деякі її частини офіційно знаходяться у стані посухи. І це лише один епізод із цілої серії рекордних посух від Техасу до Китаю.
  Причина може здатися очевидною - глобальне потепління, але в дійсності ніяких доказів його провини немає. Хоча кліматичні моделі пророкують тривалі посухи і періоди інтенсивних опадів у кінці XXI століття, нинішню посуху вони не пояснюють, каже Мартін Херлінг з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США. «У більшості випадків це природні варіації клімату. Крайнощі час від часу мають місце і з інших причин », - відзначає вчений.
   Засуха, що охопила весь південь США, і сильні дощі на півночі - це «рука» Ла-Ниньи, стверджує Майкл Хейс, директор Національного центру пом'якшення засухи в Університеті Небраски в Лінкольні (США). За нинішню європейську посуху відповідає тривала стабілізація атмосферних струменевих течій (точно така ж викликала торік російську спеку), упевнений Майкл Блекберн з Університету Редінга (Великобританія).
   Що ж стосується очевидною конвергенції посухи по всьому світу, то Марк Сондерс з Університетського коледжу Лондона (Велика Британія) підкреслює, що нинішні умови не так вже незвичайні. Просто засоби масової інформації з більшою охотою повідомляють про екстремальні погодні явища ...
Фото: allmir.net
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1883 | Додав: wiktor | Теги: глобальне потепління, Англія, клімат, спека, засуха | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar