-->Головна » 2013 » Апрель » 22

NASA покаже Землю з космосу в прямому ефірі

   На честь Дня Землі відбудеться пряма трансляція з борту МКС.
  Сьогодні в 17:00 за київським часом NASA проведе брифінг, присвячений Дню Землі 2013 року, а також результатами відбору перших астронавтів для польоту на Марс. А о 18:10 розпочнеться пряма трансляція з МКС, повідомляє ТСН.
  Традиція відзначати День Землі зародилася в США з ініціативи екологічного активіста Гейлорда Нельсона. 22 квітня 1970 День Землі відзначався в перший раз. Більше 20 мільйонів американців взяли участь у різних заходах. У 1990 році цей день став міжнародною акцією, в якій взяли участь 200 млн. людина з 141 країни світу. Щорічно вчені країн світу збираються за круглим столом для обговорення глобальних екологічних проблем. У різних країнах у цей день організовуються найрізноманітніші заходи і акції. Це конференції, виставки, закриття автомобільного руху на жвавих вулицях великих міст, прибирання території і посадка дерев.
... Читати далі»

Останні тридцять років ХХ століття стали найтеплішими за 1,4 тис років

   Аналіз даних про зміни температури на різних континентах за останні дві тисячі років показав, що панівним глобальним трендом в цей період було похолодання, яке змінилося потеплінням тільки в кінці 19 століття, йдеться в статті, опублікованій в журналі Nature Geoscience.
  Міжнародний науковий консорц ... Читати далі»