Головна » 2013 » Апрель » 22 » Останні тридцять років ХХ століття стали найтеплішими за 1,4 тис років
12:18
Останні тридцять років ХХ століття стали найтеплішими за 1,4 тис років
   Аналіз даних про зміни температури на різних континентах за останні дві тисячі років показав, що панівним глобальним трендом в цей період було похолодання, яке змінилося потеплінням тільки в кінці 19 століття, йдеться в статті, опублікованій в журналі Nature Geoscience.
  Міжнародний науковий консорціум PAGES 2k Network, в який входять 78 дослідників з багатьох країн, у тому числі і з Росії, поставив перед собою завдання максимально повно відновити клімат за останні дві тисячі років як на регіональному, так і на глобальному рівнях. Вчені використовували дані про річні кільця дерев, зростання коралів, пилок рослин, донних відкладеннях, сталагміти, а також інформацію з історичних документів, які відносилися до 511 географічних точок на всіх континентах.
  Зокрема, вони встановили, що кліматичні періоди, відомі як "Середньовічне потепління" або "Малий льодовиковий період" (15-17 століття), на регіональному рівні становили собою справжню мозаїку теплих і холодних плям, а також теплих і холодних періодів.
  В цілому вчені дійшли висновку, що протягом останніх двох тисяч років на Землі спостерігався тренд на зниження температури, який припинився тільки в кінці 19 століття, змінившись поступовим потеплінням. "Період з 1971 по 2000 рік став найтеплішим періодом за останні 1,4 тисячі років (з часів" Середньовічного теплого періоду")", - йдеться в статті.
У разі потреби радимо також звернутись до правовая помощь.


Фото: vokrugsveta.ru
Джерело: http://ria.ru/eco/20130422/933888073.html
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 3970 | Додав: wiktor | Теги: Похолодання, період, температура, потепління, тренд | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar