-->Головна » 2015 » Апрель » 30

Мегаполіси споживають 9,3% електрики

Вчені підрахували і опублікували в журналі PNAS статистику по споживанню ресурсів жителями мегаполісів. Враховувалися при цьому тільки міста, населення яких перевищує 10 мільйонів чоловік.

Всього в світі в 1970 році таких мегаполісів налічувалося лише 8 міст. У 2010 році їх число досягло 27. До 2020 року, як прогнозують науковці, 10-мільйонників в світі буде вже близько 37. За даними дослідників у подібних містах проживає приблизно 6,7% від усього світового населення. При цьому міста споживають 9,3% від усієї електроенергії, що генерується в світі. Не менш цікава і наступна цифра. Виявляється, мегаполіси виробляють 12,6% від світової кількості відходів. ... Читати далі»

На відстані 54 с.р. від Землі виявили нову планетну систему

Робот-телескоп Automated Planet Finder (APF) відкрив нову планетну систему за підтримки розташованого на Гаваях телескопа Кек, і обсерваторії Fairborn в Арізоні. Нова для землян зірка знаходиться в 54 світлових роках і має три планети на орбіті.

Всі три космічних тіла, що обертаються навколо світила HD 7924, знаходяться до нього набагато ближче, ніж Меркурій до Сонця. Вирахувавши орбітальні періоди трьох планет, учені змогли визначити, що вони роблять повний оборот навколо зірки за 5,12 і 24 дні. Таким чином, умови на поверхні даних космічних тіл абсолютно точно не назвати прийнятними для підтримки життя, повідомляє "Незалежний портал космонавтики". ... Читати далі»