Головна » 2010 » Август » 18 » 21 серпня на планеті закінчаться всі ресурси
13:19
21 серпня на планеті закінчаться всі ресурси
ресурси Землі, виснаження запасів, критична точка    21 серпня 2010 року на планеті закінчується запас всіх необхідних для життя ресурсів, про це повідомляє La Repubblica.

"Ми витратили воду, яка спонтанно поновлювалася у водоймах, траву, яка росте на пасовищах, рибу з морів і озер, врожаї з родючих земель, дари лісу. І одночасно ми витратили корисний простір для зберігання наших відходів, починаючи з парникових газів, що породжують кліматичний хаос ", - пише видання.

За даними La Repubblica, 22 серпня людство доведеться оголосити екологічним банкрутом. Зупинити цей процес неможливо, а альтернативи не реалізуються, таким чином люди з кожним днем відсувають цю проблему все глибше в майбутнє.

"Ми будемо брати воду, яка тече в підземних шарах, у тих, які не підживлюються дощами. Ми будемо активізувати пасовищне скотарство, жертвуючи полями і луками на догоду пустель. Ми спустошимо моря і річки, виловлюючи більше риби і морепродуктів, ніж дозволяє природне відтворення . Ми будемо продовжувати втрачати щохвилини втішні угіддя, рівні за площею 65 футбольним полям. До того ж ми дозволимо парниковим  газам захопити атмосферу, і вони будуть кидати тепло на наші голови, спричинюючи виникнення більш частих повеней і пожеж", - пише автор статті Антоніо Чанчулло.

Організація Global Footprint Network протягом багатьох років підраховує вплив різних способів життя на навколишнє середовище і дійшла висновків, що американцям для продовження життя необхідно чотири планети, подібних до Землі. Італійці споживають менше, але і для них потрібно півтора планети. А ось китайці та індуси використовують лише необхідне і залишають більше половини ресурсів планети для інших видів.

"Щоб почати знижувати наш вплив на навколишнє середовище, потрібно не багато: їсти менше м'яса, іноді їздити на велосипеді або на метро, а не на автомобілі, використовувати поновлювані джерела енергії", - повідомив італійський вчений Роберто Брамбілла.

Нагадаємо, раніше всесвітньо відомий британський астрофізик Стівен Хокінг закликав людство швидкими темпами готуватися до життя в космосі, тому що в іншому разі йому загрожує зникнення.

Джерело: http://ua.korrespondent.ne
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1496 | Додав: wiktor | Теги: критична точка, ресурси Землі, виснаження запасів | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 2
avatar
1 Roland • 18:44, 18.08.2010
Я вже рахую хвилини, ох ці науковці biggrin
avatar
2 wiktor • 19:35, 18.08.2010
Ну-ну, і скільки хвилин залишилось? tongue
ComForm">
avatar