-->Головна » 2010 » Август » 18

Перші жителі Океанії з'їли всіх гігантських черепах

мегафауна, гігантські черепахи, винищення     Вчені знайшли докази того, що перші поселенці в Австралії і Океанії винищили гігантських рогатих черепах, що мешкали там, повідомляє BBC News. Стаття дослідників, в якій вони наводять докази такої точки зору, з'явилася ... Читати далі»

18.08.2010

21 серпня на планеті закінчаться всі ресурси

ресурси Землі, виснаження запасів, критична точка    21 серпня 2010 року на планеті закінчується запас всіх необхідних для життя ресурсів, про це повідомляє La Repubblica.

"Ми витратили воду, яка спонтанно поновлювалася у водоймах, траву, яка росте на пасовищах, рибу з морів і озер, врожаї з родючих земель, дари лісу. І одночасно ми витратили корисний простір для зберігання наших відходів, починаючи ... Читати далі»

18.08.2010

На північному сході Англії оселилися південні дельфіни

ареал поширення, дельфіни, Англія    Учені все частіше помічають у північно-східного узбережжя Англії дельфінів, які традиційно мешкають набагато південніше, повідомляє Компьюлента. У числі «прибульців» - звичайний дельфін, афалін і сірий дельфін.

У той же час біломордий дельфін і звичайна морська свиня, що віддають перевагу більш холодній  воді, стали потрапляти на очі вченим помітно рідше.

Ф ... Читати далі»

18.08.2010

Потужні погодні катаклізми охоплюють дедалі більше країн

природні аномалії, пожежі в Росії, повінь в Пакистані     Аномально високі температури цього літа зафіксовані по всій планеті. Це вже призвело до того, що в Арктиці рекордними темпами тане лід

Протягом декількох тижнів центральна Росія була в лещатах найстрашнішої за всю історію спеки, яка, ймовірно, стала причиною тисяч смертей. У результаті посухи і спеки безконтрольн ... Читати далі»

18.08.2010

Україна за сім місяців зменшила видобуток газу на 6,4%

Україна, видобуток газу, зменшення      Україна за 7 місяців 2010 р. зменшила видобуток газу на 801,2 тис. т або на 6,4% - до 11 млрд 685 800 000 куб. м, за даними Мінпаливенерго. У тому числі обсяг видобутку газу підприємствами НАК "Нафтогаз України" зменшився на 669 500 000 куб. м і складає 10 млрд 746 800 000 куб. м.

У липні 2010 р. в Україні видобуто нафти з га ... Читати далі»

18.08.2010

Вступна кампанія 2010-го року

Вступна кампанія, 2010, підсумки    18 серпня 2010 року в експертному клубі «Чиста політика» (м. Чернігів) відбулась прес-конференція за результатами громадського спостереження за проведенням вступної кампанії у вищі навчальні заклади Чернігівської області у 2010 році.

Спостереження відбувається в рамках національної кампанії моніторингу, учасниками якої є Громадянська мережа ОПОРА та Комітет виб ... Читати далі»

18.08.2010

Ситуація з біочастиною екосистеми Дніпра є критичною

екосистема, Дніпро, біочастина, річка   Ситуація з біологічною частиною екосистем Дніпра і водосховищ нині є критичною. Про це, як передає кореспондент ІМК, під час прес-конференції повідомив старший науковий співробітник відділу екології водоймищ Інституту гідробіології НАН України Юрій Плігін.

Він зазначив, що зараз температура води у Дніпрі досягла 27-29 градусів. З урахуванням уповільнення швидкості ... Читати далі»

18.08.2010

Гранти від ПРООН на розвиток територій природно-заповідного фонду

гранти, ПРООН, природно-заповідні території    Програма міні грантів ПРООН для територій природно-заповідного фонду має загальний фонд 350 000 доларів США.

Території застосування

* Шацький національний природний парк (Шацький район Волинської області)
* Національний природний парк "Прип’ять-Стохід” (Любешівський район Волинської області)
* Регіональний ландшафтний парк "Прип’ять-Стохід” (Зарічнянські ... Читати далі»

18.08.2010

Ташлицька ГАЕС затоплює заповідні території

Ташлицька ГАЕС, затоплення, ПЗФ     Добудова Ташлицької гідроакумулюючої електростанції, на яку уряд виділив гроші у липні, є неефективною та затопить частину унікального заповідного каньйону. Про це повідомляє прес-служба Національного екологічного центру України.

«Виділення зараз грошей на добудову Ташлицької гідроакумулюючої електростанції – недалекоглядний і сумнівний у багатьох відн ... Читати далі»

18.08.2010

Російському географічному товариству - 165 років

Російське географічне товариство, РГТ, день заснування    165 років  тому (1845) у Петербурзі  було засноване Російське географічне товариство – одне із найстаріших у світі.

     Російське географічне товариство (рос. Русское географическое общество)— всеросійська громадська організація, яка об'єднує 27 тисяч членів на території всіх суб'єктів Російської Федерації і за кордоном і має 127 регі ... Читати далі»

18.08.2010