Головна » 2010 » Декабрь » 9 » Астрономи знайшли супутник Сонця, який закидає Землю кометами
19:15
Астрономи знайшли супутник Сонця, який закидає Землю кометами
zastavki.com
спутник Сонця, комети, Хмара Оорта, американські вчені       Американські вчені з університету Луїзіани вирахували, що в Сонця є супутник, який є непрямою причиною появи комет в навколоземному космічному просторі. Це космічне тіло знаходиться поруч з так званим хмарою Оорта, передає newsru.com.

Хмара Оорта є основним джерелом довгоперіодичних комет. Астрономи вважають, що об'єкти в ньому складаються з водяних, аміачних і метанових льодів. Утворилося воно із самого початку близько Сонця, а було розсіяно далеко в космос гравітаційними ефектами планет-гігантів на ранньому етапі розвитку Сонячної системи.

Передбачуваний супутник Сонця учені назвали Немезидою. На думку експертів, її орбіта частково проходить через хмару Оорта і перетинається всередині нього з орбітами деяких комет. Зіткнення Немезіди з цими кометами призводить до того, що вони змінюють свою траєкторію і летять у бік Землі.

Останні підрахунки астрономів дозволяють припускати, що Немезіда за розмірами в чотири рази перевищує Юпітер. Такий висновок був зроблений виходячи з того, що 25% комет всередині хмари Оорта потребують поштовху з боку тіла, рівного масою хоча б Юпітеру, щоб змінити траєкторію руху.

Вчені припускають, що остаточно питання існування Немезіди вирішиться вже в найближчі п'ять-десять років завдяки запускаються зараз проектам.

Імовірно, ця зірка може розташовуватися на відстані 30 тис. астрономічних одиниць від Сонця.

Для дослідження американські вчені використовували інфрачервоний космічний телескоп WISE, запущений на навколоземну орбіту в грудні 2009 року для пошуку таких об'єктів, як ультраяскравих інфрачервоні галактики, коричневі карлики, астероїди і комети, які зближуються із Землею.

Джерело: http://www.focus.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1683 | Додав: wiktor | Теги: Хмара Оорта, комети, американські вчені, спутник Сонця | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar