-->Головна » 2010 » Декабрь » 09

Завтра погода в Україні значно погіршиться

podrobnosti.ua
Укргідрометцентр, погода в Україні, ожеледь, налипання снігу      Завтра у південній частині України, у східних та Дніпропетровській областях очікуються складні погодні умови: дощ з переходом у мокрий сніг, місцями сильні опади (в Криму дуже сильні), налипання мокрого снігу, ожеледь, посилення вітру 17-22 метри за секунду, місцями 25 -30 метрів за секунду.

Як пові ... Читати далі»

09.12.2010

Саудівська Аравія планує обзавестися атомними електростанціями

inright.ru
Саудівська Аравія, АЕС, ядерна енергія      Саудівська Аравія має намір розпочати виробництво ядерної енергії протягом наступних десяти років. Уряд країни має намір замінити ядерною енергією газ і нафту у власній економіці

Обсяг інвестицій в ядерну програму до 2014 року може скласти 500-700 млн. дол

Про плани Саудівської Аравії повідомив заступник міністра торгівлі США Франсиско Санчез, передає ІА i ... Читати далі»

09.12.2010

В океані виявили невідоме гідротермальне джерело

art-science.com.ua
Азорські острови, гідротермальне джерело, океанологія     Німецькі океанологи виявили раніше невідоме гідротермальне джерело, розташоване в 500 км на південний захід від Азорських островів. Гідротермальні джерела з характерними метровими трубами викидають під тиском гарячу воду, температура якої сягає 300 градусів. Розташовані джерела на глибині більше кілометра, приблизно в самому центрі Атлантичного оке ... Читати далі»

09.12.2010

Президент України відзначив щорічними преміями молодих вчених

focus.ua
Президент України, Янукович, Державна премія, галузі науки і техніки, Довбніч, Віктосенко, Дем’янець       На підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки Віктор Янукович підписав 6 грудня Указ (N 1074/2010) про присудження щорічних премій Президента України для молодих вчених 2010 р ... Читати далі»

09.12.2010

У земному ядрі знайдений новий шар

http://www.vokrugsveta.ru
земне ядро, геофізика, університет, Брістоль, шар     У процесі затвердіння ядра Землі легкі частки (напр., кисень або сірка) концентруються в особливому зовнішньому шарі товщиною приблизно 300 кілометрів. Результати дослідження геофізиків з Брістольського університету (Велика Британія) і університету Кюсю (Японія) були опубліковані в останньому номері журналу Nature.

До цих пір вчені виділяли в ... Читати далі»

09.12.2010

Дощі залили Панамський канал

http://www.vokrugsveta.ru
Панамський канал, повінь, дощ, Атлантичний,і Тихий океан        Панамський канал, який з'єднує Атлантичний і Тихий океани, закритий для проходу суден, повідомляє BBC News. Проливні дощі спровокували підвищення рівня води, і в окремих частинах каналу він досяг критичного рівня і становить небезпеку для судноплавства. Адміністрація каналу обіцяє якнайшвидше відрегулювати рівень води за допом ... Читати далі»

09.12.2010

У космос за діамантами

http://www.vokrugsveta.ru
Планета, університет Прінстон, діаманти, космос       Група астрофізиків з Великобританії і США під керівництвом Ніккі Мадхусудхана (Nikku Madhusudha) з Прінстонського університету (Princeton University) відкрили планету, атмосфера якої багата вуглецем, повідомляє ScienceNews з посиланням на журнал Nature. Спостереження показують, що імовірніше за все більша частина планети ... Читати далі»

09.12.2010

Презентація національної кампанії «Зробимо Україну чистою!»

facebook.com
прес-конференція, Україна, 14 грудня, акція, екологія      14 грудня 2010 року у вівторок о 12-00 в приміщенні прес-центру «РІА Новини» відбудеться презентація національної кампанії «Зробимо Україну чистою!» («Let’s do it Ukraine!»), яка успішно проводиться в 6-тьох ... Читати далі»

09.12.2010