Головна » 2012 » Март » 19 » Австрійський парашутист здійснить рекордний стрибок із стратосфери
08:45
Австрійський парашутист здійснить рекордний стрибок із стратосфери
   Баумгартен, австрієць, стратосфера, стрибки, скайдайвер У четвер 42-річний екстремал здійснив підготовчий стрибок з висоти 22 тис. метрів, приземлившись на території американського штату Нью-Мексико через вісім хвилин.
   Під час вільного падіння, яке, згідно з підрахунками команди Red Bull Stratos, тривало 3 хвилини 43 секунди, австрієць розвинув швидкість в 586 км / ч.
   Через розрідженість повітря і низьку температуру у верхніх шарах атмосфери скайдайвер (sky - "небо", diver - "нирець") був змушений надіти спеціальний герметичний костюм.
   Втім, Баумгартнер визнав, що навіть незважаючи на спеціальну екіпіровку, було холодно.
   "Я з трудом ворушив руками, - заявив після приземлення спортсмен. - З цим аспектом треба буде розібратися".
   Австрієць, за своє життя зробив більше 2500 стрибків з літаків і вертольотів, а також з високих споруд - зокрема, зі статуї Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро і 101-поверхового хмарочоса в столиці Тайваню Тайбеї - поки не назвав точної дати історичного стрибка .
   Тим не менш, тренувальний стрибок Баумгартнера сам по собі вартий уваги: ​​з більшої висоти за всю історію стрибали лише два парашутисти: Джо Кіттінгер та Євген Андрєєв.
Фото: edbullstratos.com
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2418 | Додав: wiktor | Теги: стратосфера, австрієць, Баумгартен, скайдайвер, стрибки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar