Головна » 2013 » Август » 9 » Австралійський учений пропонує змінити колір неба
13:01
Австралійський учений пропонує змінити колір неба
  Кліматичні зміни на Землі відбуваються так швидко, що, можливо, людству доведеться закачувати в атмосферу сірку, щоб зупинити ці зміни і вижити, вважає австралійський вчений Тім Фленнері.

На його думку, сірку в газоподібній формі потрібно закачати в стратосферу, щоб запобігти проникненню сонячних променів і уповільнити глобальне потепління. «В результаті колір неба зміниться», - говорить професор.

 
Фленнері зазначає, що цей проект - остання надія, остання перешкода на шляху до неконтрольованих кліматичних змін.

«Нам потрібно бути готовими почати реалізацію цього проекту вже через п'ять років, якщо ми не зможемо досягти тих результатів, яких намагаємося домогтися сьогодні», - вважає вчений.

Він вважає, що Землю можна огорнути сіркою, додаючи її в паливо для реактивних двигунів.

Виступаючи в Будинку парламенту Австралії на конференції, присвяченій бізнесу і стійкому розвитку, Фленнері повідомив, що нові наукові дані свідчать про те, наша планета набагато більше схильна шкідливим впливам  газів, ніж вважалося вісім років тому.

Незалежно від того, як далі будуть розвиватися події, газів в атмосфері вже занадто багато, сказав учений, і простого зниження їх виділення недостатньо. Тепер людству належить вирішити, яким чином можна видалити ці домішки з повітря.

«В даний час обсягу газових домішок в атмосфері більш ніж достатньо для того, щоб викликати катастрофічні зміни клімату. На даний момент ми рухаємося в невірному напрямку, часу залишається мало, обсяг забруднень атмосфери зростає. Рішення не терпить зволікання », - вважає вчений.

Фленнері вважає, що вуглець необхідно витягти з атмосфери і перетворити у вугілля, яким можна буде удобрювати сільгоспугіддя. На його думку, заможні люди повинні платити бідним фермерам у тропіках за те, щоб ті займалися посадкою лісів. На сьогоднішній день вже недостатньо купить диван в интернет магазине   , до 2030 року всі традиційні вугільні електростанції, на яких не застосовується технологія «чистого вугілля», повинні бути закриті.

Збір вуглецю, який виділяється вугільними електростанціями, і його зберігання під землею - непогана ідея, вважає учений. Він закликав Австралію прискорити дослідження і надати цю технологію Китаю, де будується приблизно по одній новій вугільній електростанції на тиждень.
 


Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.glunews.ru/news/Science/171.html
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 2540 | Додав: wiktor | Теги: Фленнері, глобальне потепління, сірка, стратосфера, клімат | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar