Головна » 2010 » Ноябрь » 13 » Чи варто переходити на біопаливо?
15:40
Чи варто переходити на біопаливо?
    Фахівці господарської галузі прийшли до висновку, що вигідніше вирощувати на полях паливо, ніж купувати його, при постійно зростаючих цінах на нафту. А виготовити біопаливо можна з дешевої біомаси - ріпаку, кукурудзи, сої. До того ж є величезний плюс у вирощуванні і використанні біологічного палива: скорочується викид вуглекислого газу в атмосферу.

Відбувається наступний біологічний цикл: дозріваючи, ці рослини поглинають вуглекислий газ з атмосфери, а при його спалюванні він повертається назад. Таким чином, виходить чудове екологічно замкнуте коло.

Але ідея з біопаливом виявилася не до душі екологам. Справа в тому, що при такому розкладі можуть виникнути великі проблеми із забезпеченням прісної води. До того ж на деяких територіях нашої планети вже є дана проблема і не виключено, що вона пошириться і на інші території Землі.

Щоб зрошувати біопаливні поля, потрібно витратити у сотні тисяч разів більше води, ніж для інших видів енергетики в розрахунку на отримання одного мегавата. Наприклад, щоб виробити літр біопалива з кукурудзи, потрібно витратити від 10 до 324 літрів води.

Така витрата води дуже велика, та до того ж проблема забезпечення прісною водою скоро може стати гострою проблемою для людства.

Виходячи з усього цього, варто задуматися чи розумно в наш час міняти воду на пальне?

Джерело: http://cikave.org.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1398 | Додав: Corsair_Xam | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar