-->Головна » 2010 » Ноябрь » 13

Життя за межами Сонячної системи

    Стівен Вогт з університету Каліфорнії та Пол Батлер з інституту Карнегі зробили сенсаційне відкриття. Їм вдалося відкрити дві екстрасонячних планети, які знаходяться на відстані близько 20 світлових років від нашої планети в системі Глізе 581 (Gliese 581).

Одна із цих планет, що має назву Gliese 581g, за своїми характеристиками дуже нагадує Землю. А згідно проведених розрахунків, вона має щільну атмосферу та всі умови, в яких може існувати рідка вода.

Розмір Glie ... Читати далі»

Клуб любителів торнадо

торнадо ,туризм, США, Алея торнадо, Грейвелл        «Завдяки таким фільмам, як« Смерч », полювання за торнадо стало міжнародним явищем, - говорить доцент К. Барбьєрі, одна з авторів дослідження. Трохи більше половини опитаних у ході його мандрівників - жителі Північної Америки, третина - європейці, інші приїхали з Австралії.

Дослідження показало, що «торнадо-туристів» прива ... Читати далі»

13.11.2010

Чи варто переходити на біопаливо?

    Фахівці господарської галузі прийшли до висновку, що вигідніше вирощувати на полях паливо, ніж купувати його, при постійно зростаючих цінах на нафту. А виготовити біопаливо можна з дешевої біомаси - ріпаку, кукурудзи, сої. До того ж є величезний плюс у вирощуванні і використанні біологічного палива: скорочується викид вуглекислого газу в атмосферу.

Відбувається наступний біологічний цикл: дозріваючи, ці рослини поглинають вуглекислий газ з атмосфери, а при його спалюванні він п ... Читати далі»

Вчені вважають, що Земля висихає

     Провівши детальне вивчення процесу випаровування на глобальному рівні, група дослідників із США прийшла до висновку, що ґрунт нашої планети, особливо в регіонах Південної півкулі поступово висихає. Найбільше це явище спостерігається на землях Південної Америки, Австралії та Африки.

На думку вчених евапотранспірація, тобто загальне випаровування вологи з ґрунту надалі буде зростати.

Тепер, необхідно продовжувати свої дослідження, щоб з’ясувати основну причину такого зрушенн ... Читати далі»