Головна » 2010 » Май » 29 » Дитяча смертність знижується в усьому світі
21:35
Дитяча смертність знижується в усьому світі
  Середньосвітовий показник дитячої смертності, на щастя, продовжує знижуватися, причому смертність серед дітей молодше п'яти років падає практично у всіх країнах, повідомляють учені з Університету штату Вашингтон (США). Вони використовували новий метод розрахунку, який, за їхніми словами, є більш повним і точним, ніж попередні, і прийшли до висновку про те, що число померлих дітей у віці до п'яти років знизилася з 11,9 млн у 1990 році до 7,7 млн у 2010-му (оцінка).

Цифри в цілому не суперечать даним, представленим у вересні ЮНІСЕФ: завдяки профілактики малярії і захисту новонароджених від ВІЛ-інфікованих матерів смертність дітей до п'яти років знизилася з 12,5 млн в 1990 році до 8,8 млн у 2010-му.

Автор дослідження Джулі Нолл Раджаратнам стверджує, що американським вченим вдалося зібрати майже у два рази більше даних, ніж фахівцям ООН. Так чи інакше, але висновок той же самий: діти сьогодні живуть краще, ніж коли б то не було. Щорічно - ось уже двадцять років - смертність знижується на 2%. У 1990 році в Ефіопії був один з найвищих показників смертності - 202 на тисячу дітей віком до п'яти років, а до нинішнього моменту він зменшився вдвічі.



Швидкість зниження дитячої смертності.

Усього, на думку американців, у минулому році померли 3,1 млн новонароджених, а також 2,3 млн немовлят і стільки ж дітей у віці від року до чотирьох. Смертність дітей молодше п'яти років зросла тільки в Свазіленді, Лесото, Екваторіальної Гвінеї та Антигуа і Барбуда.

Найнижчий показник - 2,66 померлих дитини на тисячу - зареєстрований у Сінгапурі. В Ісландії він дорівнює 2,75, у Швеції - 2,77, на Кіпрі - 3,1, у Люксембурзі - 3,11. Російський показник - 14,71 - можна порівняти з даними Молдови (14,24) та Йорданії (14,83).

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2283 | Додав: wiktor | Теги: зниження смертності, світовий показник, дитяча смертність | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar