-->Головна » 2010 » Май » 29

Дитяча смертність знижується в усьому світі

  Середньосвітовий показник дитячої смертності, на щастя, продовжує знижуватися, причому смертність серед дітей молодше п'яти років падає практично у всіх країнах, повідомляють учені з Університету штату Вашингтон (США). Вони використовували новий метод розрахунку, який, за їхніми словами, є більш повним і точним, ніж попередні, і прийшли до висновку про те, що число померлих дітей у віці ... Читати далі»

29.05.2010

V З'їзд гідроекологічного товариства України (7 вересня 2010 - 10 вересня 2010)

V З'їзд гідроекологічного товариства  України

7 вересня 2010 - 10 вересня 2010, термін заявок: 30 травня 2010


Україна, Житомир

V з'їзд Гідроекологічного товариства України відбудеться з 7 по 10 вересня 2010 року у м. Житомирі н ... Читати далі»

29.05.2010

Міжнародний симпозіум «Ртуть у біосфері: еколого-геохімічні аспекти» (7 вересня 2010 - 9 вересня 2010 р.)

Міжнародний симпозіум «Ртуть у біосфері: еколого-геохімічні аспекти»

7 вересня 2010 - 9 вересня 2010 р., термін заявок: 1 червня 2010


Росія, Москва

Основний напрямок Симпозіуму: геохімічні і біогеохімічні цикли ртуті в природних і техно ... Читати далі»

29.05.2010

Екосистема саван тримається на термітах

  Моделювання та експериментальні дослідження, виконані біологами в Кенії, показали, що життєдіяльність рослин, комах і тварин підтримують рівномірно розподілені по савані термітники.

На цьому супутниковому знімку ... Читати далі»

29.05.2010

Тютюнові компанії цілять в молодих жінок

  Оприлюднено перші результати великомасштабного дослідження ситуації з тютюнопалінням в 14 країнах, що розвиваються.

Дані у В'єтнамі, Індії, Китаї, Мексиці, Польщі, Росії, Туреччині і Україні будуть оголошені пізніше; інформація ж по Бразилії, Єгипті та Філіппінах отримана, але ще не має статусу офіційної. Всесвітня організація охорони здоров'я, Центри з контролю і профілактики захворювань США та їх партнери оголосили ... Читати далі»

29.05.2010

Німеччина готується до повені

  На сході Німеччини, у федеральній землі Бранденбург, оголошено вищий стан готовності до сильних повеней, повідомляє РБК. За даними Центру зі спостереження за повенями, 26 травня рівень води в річці Одер досяг критичних 5,9 м і продовжує підвищуватися. Як наслідок, над греблями і дамбами нависла загроза руйнування. Всі розташовані поруч з річкою райони зараз знаходяться під постійним наглядом влади.

Тим часом південь ... Читати далі»

29.05.2010

Витік нафти нарешті зупинено

  Президент США Барак Обама (Barack Obama) схвалив те, як його уряд вирішував проблему витоку нафти в Мексиканській затоці, повідомляє BBC News. Сталося це вже після того, як стали відомі результати опитування населення країни: 60% американців залишилися незадоволені реакцією влади на інцидент.

Крім того, президент оприлюднив низку заходів з усунення наслідків катастрофи, включаючи піврічну заборону на розвідку нових нафт ... Читати далі»

29.05.2010

Аукціон в Нью-Йорку пропонує купити кістки динозаврів

  Аукціон в Нью-Йорку пропонує купити кістки динозаврів, а також скам'янілі насіння древніх рослин і останки викопних риб, повідомляє Sky News. Торги, організатором яких виступив аукціонний будинок Bonhams, відбудуться у четвер, 27 травня.

У числі лотів майбутнього аукціону виявилися зуб тиранозавра (за нього організатори торгів сподіваються виручити близько 12 тисяч доларів), скелет шерстистого носорога (від 70 до 9 ... Читати далі»

29.05.2010

Cезон ураганів в Атлантичному океані обіцяє бути дуже активним

  За даними експертів, в нинішньому році в Атлантиці можуть зародитися від 14 до 23 тропічних штормів. Причому, щонайменше, 14 з них переростуть в урагани. Більше того, зазначають фахівці, від трьох до семи ураганів будуть не менш ніж третьої і більше категорії небезпеки, передає ІТАР-ТАСС. Вони можуть посилитися до такої міри, що швидкість вітру в них складе близько 200 км / ч. Імовірність того, що такий ураган обрушиться на у ... Читати далі»

29.05.2010

Грінпіс похвалив Nokia і розкритикував Nintendo

  Грінпіс розкритикував корпорації Nintendo і Toshiba за низькі екологічні стандарти і похвалив компанії Nokia і Sony Ericsson за роботу із вторинними ресурсами, ефективне використання енергії і поетапний відмова від шкідливих речовин.

У своєму щоквартальному «Довіднику екологічно чистої електроніки» організація дала оцінку діяльності вісімнадцяти найбільших виробників, приділивши особливу увагу в ... Читати далі»

29.05.2010

Японія може стати світовим лідером з геотермальної енергетики

  Відомий американський еколог заявив сьогодні, що Японії слід зосередитися на розвитку геотермальної енергії, причому вулканічний архіпелаг-держава може стати світовим лідером в цій області.

«Японія могла б поставити геотермальну енергію в центр своєї нової енергетики точно так само, як США і Китай роблять ставку на вітер, - сказав на прес-конференції в Клубі іноземних кореспондентів в Японії Лестер Браун, президент Ін ... Читати далі»

29.05.2010

Нагороди за чистоту

  Премія «Туризм для майбутнього» (Tourism for Tomorrow Awards) за успішну роботу в галузі розвитку екотуризму була вручена вчора в чотирьох номінаціях на щорічній церемонії, організованої Міжнародною радою з подорожей і туризму (World Travel & Tourism Council), повідомляє Daily Telegraph. Як розповів Жан-Клод Бомгартен (Jean-Claude Baumgarten), президент Ради, премія «відзначає найбільші досягнення в області екологічного т ... Читати далі»

28.05.2010