Головна » 2010 » Июнь » 24 » Колізей у всій красі
17:55
Колізей у всій красі
колізей, Рим, гладіатори, екскурсійний маршрут   У серпні цього року для відвідувачів вперше буде відкрита підземна частина Колізею, де знаходяться приміщення, в яких гладіатори чекали битви і стояли клітки для диких тварин, повідомляє Daily Telegraph. Складна система воріт, мотузок і платформ дозволяла піднімати левів, тигрів, ведмедів на пісочну арену. Під ареною приховані два рівні тунелів і кімнат. Інженери і реставратори довгі місяці працювали, щоб зробити пересування у підземній частині Колізею безпечним для відвідувачів.

Тепер відвідувачі зможуть самі оглянути цю систему, тунелі та галереї двотисячолітньої давності. «Там було дуже багато народу, дуже жарко, ймовірно, дуже темно і огидно пахло», - розповіла Барбара Наззаро (Barbara Nazzaro), одна з архітекторів, що відповідають за проект. Вона також додала, що відвідування дозволить «краще зрозуміти не тільки жорстокість, що відбувається, а й здатність римлян організовувати такі шоу. Ми думаємо, що це ми винайшли все, але насправді немає нічого нового ».

Приміром, 80 ліфтів дозволяли піднімати тварин на арену. День зазвичай починався з «полювання», в якій використовувалися представники сімейства котячих, олені і страуси. В обід там можна було спостерігати публічну страту, а закінчувався день битвами гладіаторів.

Нагадаємо, що Колізей увійшов до списку нових «Семи чудес світу», обраних в результаті голосування по телефону та Інтернету, в якому, за оцінками організаторів, взяли участь 100 млн осіб. Крім Колізею, новими чудесами світу визнані Велика китайська стіна, вирубаний в скелі місто Петра йорданський, гігантська статуя Христа в бразильському Ріо-де-Жанейро, руїни міста стародавніх інків Мачу-Пікчу в Перу, піраміда стародавніх майя Чичен-Ітца на мексиканському півострові Юкатан і індійський Тадж-Махал.

Тепер, завдяки роботі фахівців, відвідувачі зможуть оцінити Колізей в усій красі. Раніше вони теж могли зробити це, лише віртуально. У 2007 році міжнародна команда фахівців з Італії, Німеччини, Великобританії, очолювана представниками університету штату Вірджинія (University of Virginia), США, створила максимально точну тривимірну цифрову модель Стародавнього Риму в період найвищого розквіту його могутності, в 320 році до н.е., коли в місті налічувалося близько 1 млн жителів. Проект, над яким протягом 10 років працювали археологи, архітектори та програмісти, носить назву «Відроджений Рим» (Rome Reborn).

Модель відтворює римську забудову в межах міської стіни завдовжки в 21 км, в ній представлені близько 7 тис. будівель. Відвідувачі сайту можуть не тільки увійти в місто часу правління імператора Костянтина, а й побувати всередині будівель. Зокрема, повністю відтворений, включаючи фрески на стінах, інтер'єр 30 будівель, в тому числі Сенату, Колізею і базиліки, побудованої імператором Максенцієм. Вони можуть, що важливо, помилуватися античними статуями і монументами без темного нальоту, що покрив їх в результаті забруднення повітря.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1983 | Додав: wiktor | Теги: Рим, гладіатори, екскурсійний маршрут, колізей | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar